Mfransen/ August 10, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

Zo over anderhalf uur gaan we Londen weer verlaten. Ongewoon voor onze levenstijl het afgelopen jaar zijn we op de minuut ingepland in de uitgaande sluis van 14:55.

Gisteren hebben we onze tiende huwelijksdag gevierd met een bezoek aan eastend. Van Olaf kregen we de tip om naar een van de stadboerderijen te wandelen. Eerst met de metro naar liverpool street station en van daar wandelen we. Eerst spitalfields met allemaal leuke eettentjes en de old spitalfields market waar allerlei vintage spullen worden verkocht. We kijken lang bij een kraampje me allerlei keukengerei uit de jaren dertig. Ik zie zelfs het broodmes waar mn moeder jarenlang het stokbrood mee snee op onze kampeervakanties.

We lopen verder via brick lane naar de hackney city farm waar we een paar dikke varkens en balkende ezels bekijken en lunchen bij het aanpalede Frizzante. Via het regent canal lopen we naar victoria park. Op het kanaal liggen heel veel long boats en we voegen ze toe aan ons lijstje met vakantiebestemmingen. Je schijnt ze te kunnen huren en zo het binnenland van engeland er mee te kunnen bevaren. Wie gaat er mee?

In Victoria park vinden we eindelijk een speeltuin die aan de eisen voldoet. Mooi aangelegd en met veel verschillende toestellen voor alle leeftijden. Vooral de tienpersoons schommel is een succes! We nemen de dubbeldekkerbus terug naar de stad en als echte toeridten blijven we zitten tot het eindpunt hij blackfriars. Toch wel een leuke manier om de stad te zien. We steken de Thames over en vinden een sushirestaurant met zo’n band waar al het eten over naar je tafel komt. We hadden het al eerder gezien en nadat Fien en Max hun twijfel over het eten hebben overwonnen schuiven we aan. We vinden het erg lekker al leiden de voorbijschuivende bakjes soms wel af van het eten op tafel. Water kan je gewoon zelf tappen aan tafel en aan het eind hoe we alleen het aantal bordjes van elke kleur te tellen voor het afrekenen. Op weg naar huis trekken Fien en Max de aandacht in de metro: ze lezen allebei stil een boek;) Eenmaal aan boord gaan we snel naar bed.

vanochtend slapen we uit en bereiden ons voor het het vertrek. Ik ga nog naar de Marks en Spencers om mijn pakken op te halen, roos doet boodschappen en Fien en Max luisteren naar Harry Potter.

Zodadelijk dus de sluis naar buiten en dan gaan we de thames af en in een keer door naar Oostende waar ons eerst ontangstcomite op ons wacht maar daarover later meer….

Share this Post

4 Comments

  1. Die longboats staan al sinds een eeuwigheid op ons lijstje. Ook die vergelijkbare huurboten in Frankrijk. De pest is dat we twee huizen in het buitenland hebben. Geld in stenen met onderhoudskosten. Maar er gloort licht, want Kroatië staat te koop. Hopelijk kunnen we ons lijstje dan nog afwerken voordat ik 90 ben.
    Staat je ontvangst commite met vlaggetjes te zwaaien?
    Hoop dat de zee een beetje z’n gemak houdt.

  2. Wauw, wat moet dat een raar gevoel zijn….. Bijna weer thuis! Nog hele fijne mijlen gewenst, liefs hvcrew

  3. Een reis met een longboat in Engeland of Frankrijk staat al poosje op ons lijstje. Dus op ons kun je rekenen! Goede reis naar NL. Wij kamperen vanaf volgende week in Zeeland, wsl kamperland. Tot gauw! Xx

  4. Haha! Ben jaren geleden ooit met toenmalige vriend met een longboat door Wales heen gegaan. Inderdaad erg leuk. Als je nog tips wil….. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*