Mfransen/ August 7, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 2 comments

Gisteren genoten we weer volop van onze ligplek midden in de stad. Vers brood van de Waitrose en daarna op pad. Op het programma vandaag het museum of national history, Hyde park, Kensington palace, Chinatown.

Met de metro gaan we eerst naar het museum of natural history. Als we daar aankomen staat er ondanks dat het museum pas tien minuten open is al een rij van 100 meter. Die lost gelukkig snel op. Veel musea in Londen zijn gratis dus het is alleen een rij voor de tascontrole. Al snel vergapen we ons aan de enorme collectie opgezette dieren, fossielen en dinosaurussen. Weer merken we dat de kinderen het afgelopen jaar veel geleerd hebben over de natuur. Max kent veel dieren gewoon uit zn hoofd: de quetzal, rode rotshaan en rode ibis. Bij de zeedieren zien we ook veel bekenden inclusief een model op ware grootte van een blauwe vinvis. Alhoewel hij groot is hebben we toch het gevoel dat de sei whale die we op de oceaan tegenkwamen een dikkere kop had. We zien ook dat de sei whale de snelste is van alle walvissen – zelfs bijna twee keer zo snel als een onderzeeer. We zouden ons nog dagen kunnen vergapen aan van alles in dit geweldige museum.

Na het museum lopen we naar Hyde park. We lunchen wat bij de Diana memorial fountain. Het is er door het warme weer vergeven van de kids die allemaal rondjes lopen door het snelstromende water. Later lezen we op de memorial-regels dat dat niet mag. maar wat moet je andes met je kids met mooi weer in hartje London? We lopen door naar lde diana memorial playground – mooi maar ook een lange rij – dus door naar Kensington palace dat er pal naast ligt. In dit paleis wat voor een groot deel nog bewoond wordt door de koninklijke familie, kun je de state rooms bekijken. In vier delen van het paleis wordt het levensverhaal van Victoria, de jurken van de koninklijke familie, het koningschap van Mary met haar nederlandse Willem en het hof van de eerste koning George – de stamvader van het huidige koningshuis – uitgebeeld. Het is prachtig om te zien en de kinderen begrijpen achteraf iets meer van de historie van het engelse koningshuis – en wij ook;) voor de kids hadden ze leuke speurtochten uitgezet in dit schitterende paleis.

In china town genieten we van een all you can eat chinees buffet, de kids proberen het met chopsticks. We gaan ook naar M en M world. Goede marketingman/vrouw die dat bedacht heeft. Een winkel met vier verdiepingen vol met M&M-spullen. Ongelofelijk maar waar. En eindeloze op kleurgesorteerde buizen M&m’s die je in een zak kunt tappen. Met een fietsriksja gaan we nog kijken of we nog tickets voor een west end show kunnen krijgen. We moeten morgen bellen, er zijn zulke leuke shows; Mathilda, Sjakie en de Chocolade fabriek, Lionking, allemaal verhalen die de kids goed kennen. We racen met de metro weer terug naar Tower Hill, ons station en vallen heel snel in slaap.

Share this Post

2 Comments

  1. Leuk, leuk, leuk!!! Hoop dat jullie een show kunnen zien morgen.

  2. Eindelijk het all you can eat chinese restaurant op de canarische eilanden gechallenged?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*