Mfransen/ August 8, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

Vandaag geen paleizen of musea maar de stad in. Eerst doen we aan de hand van een op internet opgeduikelde PDF een Harry Pottertour. We komen langs plekken die gebruikt zijn als set voor bv de weg is weg of winkeltjes. We maken de tour niet af want de kids hebben alleen film 1 en 2 gezien en veel plekken zegt ze nog niets. Toch vonden ze het heel leuk, vooral het snoepwinkeltje waar ze een doosje ‘Smekkies in alle smaken’ kochten. Nu maar hopen dat er geen oorsmeersmaak snoepje tussen zit haha!

Daarna zijn we gaan shoppen. Fien moest dringend nieuwe schoenen. Haar oude gympies had ik al een paar keer gelijmd maar konden nu echt niet meer. Op Regentstreet gaan we naar Starbucks, hoort ook wel bij London. We maken gebruik van hun goede wifi om de laatste dingen naar de wereldschool te sturen, tot nu toe lukte dat steeds niet. Hopelijk nu wel.

Dan zijn we klaar voor de volgende ‘weer terug in Europa’ test. Hemleys: een speelgoedwinkel van vier enorme etages! Wij hadden er nog nooit van gehoord… Net als bij M&M world delen medewerkers Ikea model winkelzakken uit waar je al je waar in kan doen. Wat een overdaad! Overal staan medewekers speelgoed te demonstreren; auto’s die op de muur en plafond racen, helikoptertjes die niet kapot kunnen, wekker die je naam zingen,… Ik word heen en weer geslingerd tussen verbazing en afschuw. Pfff ik herken dit, maar kijk er nu toch wel anders naar merk ik. Max heeft nergens last van, hij vergaapt zich aan alles en vertelt wat hij voor zijn verjaardag wil en wat hij nu van zijn zakgeld wil kopen. Fien is wat gereserveerder, vind alles ( gelukkig) duur en overweldigend. Ik moet steeds denken aan de jongens op het strand van de Kaapverden die gelemaal geen speelgoed hebben. Dan hoor ik een moeder tegen haar zoon zeggen; ‘I can’t afford that’. Tja dat moeders is de uitdaging voor moeders hier, die moeten nee zeggen tegen zeurende kinderen. Dat hebben ze dan weer niet op de Kaapverden , daar is geen speelgoedwinkel.

We kopen nog twee nieuwe pakken voor Mathieu (niet bij de speelgoedwinkel) de oude kunnen weg (als ze al niet door de motten opgevreten zijn). Bij Covent Garden kijken we onze ogen uit naar alle straat artiesten. Geweldige muzikanten met de mooie akoustiek van de hal. We eten daar wat en dan kunnen de kids niet meer wachten, het is tijd om naar het Royal theater te gaan. We hebben vanochtend vier kaartjes voor de voorstelling van Sjakie en de Chocoladefabriek bemachtigd en ze hebben er verschrikkelijk veel zin. Normaal een budget voor een paar weken maar aan hun gezichten te zien dubbel en dwars waard. Ze hebben genoten (wij ook!) Wat een show! Als die ooit naar nederland komt is het echt een aanrader. Met grote ogen keken we ook naar het geweldig mooie theater, echt een belevenis.
Morgen weer een dag musea en parken, veel goedkoper!

Share this Post

4 Comments

  1. Lees dus dat Charlie and The Chocolate Factory een succes was. Kreeg nl net beide blog postings. Dure bedoening, the theatre, maar toch wel erg leuk om mee te maken.

  2. Lieve mensen,

    Jullie maken een geweldige reis! Ik lees de blogs met veel plezier en een vleugje jaloezie… Jammer dat het er bijna opzit. ik heb ervan genoten om jullie te kunnen volgen bij dit avontuur.

    Veel plezier de laatste periode en een fijne thuiskomst.

  3. Ik vond die zin van “we kopen voor mathieu nog een paar pakken, niet bij de speelgoedwinkel” de grappigste v alle blogs denk ik 😀

  4. Wat heerlijk om jullie belevenissen te lezen, lees ze nu van achter naar voren, want we waren op het wad, alwaar nauwelijks internet van betekenis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*