Mfransen/ August 6, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 8 comments

Daar liggen we dan in het hartje van London! Terwijl toeristen en mensen in strakke pakken vlak boven onze boot langslopen kijk ik om me heen, wat geweldig om hier te liggen met je eigen huis.

We zijn vanochtend om 5 uur opgestaan. Dat was wat lastig want we hadden nog tot laat met de nederlande boot met wie we de mooring deelden, zitten borrelen. Ik doe de deur van de kinderkamer dicht dan kunnen die nog lekker verder slapen. We vertrekken in een stoet van 12 boten, waarvan 10 hollanders… De eerste uren op de Thames zijn weinig indrukwekkend, veel industrie en Mathieu herkent veel gebouwen uit de energiewereld. Ik ga nog even lekker op de bank liggen slapen.

Als we halverwege zijn wordt het wat leuker en zitten we allemaal buiten. De stroom hebben we mee en met soms 9 knopen razen we de Thames op. Pas tussen 12 en 15 uur gaan de sluizen van St Katherinsdock open dus we willen niet te vroeg zijn. Als we het begin van de stad invaren halen we het gas eraf, we dobberen want er is nog tijd. Heel wat langzamer dobberen we langs de O2 arena en de kabelbaan over het water naar Greenwich (nog van de Olympische spelen?) en we passeren natuurlijk de o meridiaan, we gaan van oosterlengte naar westerlengte! We kijken hoe de instrumenten terwijl er 0 staat van E naar W springen. Op de boot naast ons vieren ze dat met een borrelglaasje icetea adje. Tja ieder zijn thrills haha. Veel boten gaan in de eerdere havens liggen, we zijn blij dat we op tijd gereserveerd hebben en varen door naar hartje London.

En dan zijn we er, we varen zo naar de Towerbridge toe! De ingang van de haven is er echt vlak naast en moeten nog even wachten. We varen wat rondjes op de Thames terwijl we om ons heen kijken. En we worden bekeken door mensen langs de kant, op de brug en op de volgeladen toeristen boten. Wat bijzonder toch om hier zelf heen te varen. Max en Fien herkennen al verschillende gebouwen uit de boekjes.

Met 7 boten is de kleine sluis vol en wordt het papierwerk gedaan. We vullen in dat we de 10e weggaan, een dag later dan we aangevraagd hebben. Hopelijk kan dat want we willen toch eigenlijk onze tienjarige huwelijksdag wel hier vieren!!

We krijgen een plaats in de westelijke kom, de enige vrije plek daar. We liggen in een piepklein kommetje midden tussen de gebouwen. Totaal wat anders dan de mooie lege baaien, maar ook super bijzonder. Het is pas 13 uur we gaan snel genieten van de stad.

Na een broodje van de Waitrose (heerlijke supermarkt naast de haven) lopen we naar de London Tower die echt op steenworp afstand van de haven ligt. Het is er superdruk maar we zien genoeg. De kids staren naar de eindeloze ridderpakken en armoured horses, we zien oude kronen zonder stenen en natuurlijk de echte kroonjuwelen. Toen we aankwanen stond daar een megarij maar aan het einde van de dag liepen we er zo in. Normaal ben ik niet zo van glitter en glam maar dit is wel impressive zeg! Wat een pracht en praal. Een gouden punchbowl waar ik ongeveer in kan badderen maakt ook veel indruk.

We zijn toch wel moe en eten op de boot na een lekkere warme douche vallen we vroeg in slaap. Het programma voor morgen ligt al klaar.

20130806-082447.jpg

Share this Post

8 Comments

 1. Heerlijk dat jullie in Londen liggen, geniet er volop van. Het is idd heel wat anders dan de lege baaien maar dit heeft ook wel weer wat. Wat een contrasten hé op diverse plaatsen. Enjoy Londen. Greetz

 2. Ik wens voor jullie veel mooi weer. Je weet waarom de Engelsen zo bleek zijn. Neem je umbreller mee

 3. Wat tof dat jullie er zijn! Geniet ervan.

 4. Enig om te lezen hoe jullie daar binnen vaarden. Jullie volgen op heel wat geschiedenis daar in dat water. Geniet ervan! Leuk om het van een afstand ook mee te kunnen maken.

 5. Wat cool zeg! Niet verwacht dat ik zelfs nog jaloers op jullie zou zijn wanneer jullie al zo dichtbij op bekend terrein zouden zijn! Veel plezier!

 6. Leuk hè London, veel plezier en genieten daar!
  Groet,
  Akke en Jacques

 7. Met je eigen bootje aankomen bij de Towerbridge is toch wel heel bijzonder!! Genieten dus, veel plezier!
  Lieve groet,
  Maarten en Thea

 8. Hallo zeilers van de buurboot,

  Bij toeval las ik vanavond een Zeilen uit 2012, waar mijn oog viel op jullie als vertrekkers. Wij voeren met jullie op naar Londen in de boot Flex!
  Wat leuk om te lezen in jullie blog van onze borrel met icetea bij het passeren van de 0 lijn.
  Ik hoop dat jullie weer goed gewend zijn in Nederland na jullie bijzondere reis.
  Hartelijke groet, Ria

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*