Mfransen/ January 5, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 8 comments

Time flies when you’re having fun… de tijd gaat hier snel. We genieten van het heerlijke weer, de kids van de andere kids om ons heen en van het eten, de mensen en het land. Suriname bevalt ons wel.

En sinds gisteren weten dat we een goede reden hebben on nog wat lager te blijven;  mijn ouders komen langs!  Stiekum mis ik ze meer dan ik me realiseer en plik een traan weg als ze toch wel onverwachts een voicemail achterlaten dat ze komen. En overmorgen al! Heerlijk het vooruitzicht om ze weer te zien en vast te kunnen houden. We boeken een huisje voor ze hier op het terrein van Waterland, mooie nieuwe huisjes van alle gemakken voorzien. We hadden eerder niet over de optie Suriname gedacht voor een bezoek, ze komen eigenlijk net terug uit Thailand, maar het is wel perfect zo. En ik weet dat ze het hier ook erg naar hun zin zullen hebben. Morgenavond haal ik ze op van het vliegveld Zanderij, leuk hoor.

Ondertussen klussen we weer veel aan de boot, Mathieu haalt de verstaging eraf en overlegt met Neutmast wat te doen. Hij haalt het niet om nieuwe verstagingen aan mijn ouders mee te kunnen geven, dus die worden opgestuurd. Nog een reden om hier te blijven haha. Maar verstaging die er sinds juni op zit hoort niet nu al zo kapot te zijn. Verder hijst Mathieu een ander de mast in wiens voorstag eraf was en zo gaat er weer een dag voorbij.

Samen met de crew van de Sailaway gaan we naar Paramaribo om in te klaren. Drie adressen moeten we af. Bij het eerste adres krijgen we een goede blik op de ‘administratieve’ kant van Suri. Het regering gebouw waar we moeten zijn is oud en vervallen. Na wat zoekwerk denken we op de goede plek te zijn. Er hangen overal posters dat we niet geholpen worden als we slippers, korte broek of spaghettibandjes aan hebben. We bekijken onze kleding en zien dat het erg lastig gaat worden zo. De ambatenaar geeft ook aan dat we naar huis moeten om ons om te kleden anders mogen we er niet in… dat zou weer twee uur extra rijden zijn. K.. Gelukkig komen we er snel achter dat dit niet ons loket is… Zwaar underdressed en opgelucht rennen de deur uit. Waar we welmoeten zijn is het rustig er zitten drie ambtenaren aan grote, oude bureau’s niets te doen. Ze hebben geen werk voor hun neus, alleen een rijtje mobieltjes en er staat een TV aan. De enige dame is de baas en klaart ons in, de twee mannen maken grapjes met ons. We  kunnen de auto in naar het volgens adres, daar moeten we een visum kopen. En als we het visum hebben kunnen we weer terug naar het vreemdelingen loket. We verbazen ons om de ambtenarij hier, wat een baan en wat een leven, elke dag achter de TV en een bureau, ik zou er gek worden. Overigens zagen we dat niet alleen in Suriname hoor.

De rest van de dag shoppen we in Paramaribo, waar we het meest blij worden van de boekenwinkel in de winkelstraat, de Domineestraat. De kids zijn blij met een snack bij de MacDonalds. Daarna shoppen de dames nog wat fruit bij de centrale markt en wordt er wat was opgehaald bij de wasserette voor de andere boten. Op de terugweg halen we in domburg bij een warung een paar bakken nasi en bami die we heerlijk opeten op de boot. Max en Fien kunnen het pittige eten al wel hebben en Max drinkt als vanzelf het water erbij.

Kortom het bevalt ons goed:we blijven hier nog wel even!

Share this Post

8 Comments

 1. Wat heerlijk!!! Geniet van het onverwachte bezoek uit NL. Kus van ons

 2. Wat leuk! Ik wist dat ze jullie ergens tzt zouden ontmoeten, maar dit is dus een snellere bijeenkomst. Wat een fijne verrassing. En net terug uit Thailand! Die twee reizen ook de hele wereld af, alleen zonder te dobberen zoals jullie:)

 3. Zal me niks verbazen als P&N in het Caraibisch gebied blijven. Je word zo depri van het weer en het dagelijks leven hier. Dan maar naar een land met zon en mensen die genieten van het leven. Ze zouden wellicht later gaan.

 4. Als ik niet NU in het vliegtuig naar Mumbai had gezeten was de verleiding voor mij ook heel groot geweest een “na de feestdagen ticket” naar Suriname te boeken!! Heel veel plezier met het bezoek en Suriname… Liefst eline

 5. Wat gezellig dat ze langskomen, veel plezier en geniet van de zon en Suriname. xxx

 6. Wat een goed begin van het nieuwe jaar! Heel veel plezier met z’n allen. Liefs Steef

 7. Wij blijven jullie met veel plezier volgen! We melden ons voor 5 weken tijdelijk af ivm onze reis naar Vietnam. Blijf genieten!
  Cécile

 8. Wat heerlijk Roos dat je ouders komen! Geniet er onwijs van!
  Dikke zoenen El

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*