Mfransen/ March 24, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 9 comments

Acht maanden geleden vertrokken we uit Nederland en over vier maanden zijn we weer thuis. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de eerste acht maanden erg weinig aan nederland gedacht heb, tot nu toe is nederland heel ver weg geweest. We woonden op de boot en waar de boot was verdiepten we ons in de situatie. Af en toe lezen we de headlines van de Volkskrant als we internet hebben dat goed genoeg is. We realiseren ons dat we de komende tijd weer langzaam teruggaan naar de ons bekende wereld. Langzaam beginnen we weer na te denken over hoe het daar is, maar ondertussen zitten we nog steeds compleet ergens anders (met een rumpunch de zon in de zee zien zakken terwijl we alleen in een mooie baai liggen en nederland is heel ver weg).

Tom en Elly namen een Volkskrant mee en van hen horen we weer wat over hoe het in Nederland gaat. En als ik eerlijk ben ben ik blij dat ik weg ben dit jaar. Het lijkt niet erg leuk in Nederland. Huizenmarkt nog steeds op slot, een kabinet dat last heeft van een minderheid in de eerste kamer en langzame besluitvorming, bezuinigingen die mensen nu pas acht gaan voelen. Het klinkt allemaal niet erg leuk. Die volkskrant kijkt me nu al een paar dagen aan, maar ik popel nog niet om hem te lezen. Snappen jullie dat?

Share this Post

9 Comments

 1. Op de vraag “hoe is het in Nederland” kan ik maar 1 ding zeggen:….zo ontzettend verschikkelijk freaky KOUD!!!!

  1. Dat wilde ik dus ook zeggen!!!! En verder is het ook best een beetje leuk hier hoor. We vieren verjaardagen, geboortes en bruiloften… Maar inderderdaad is leuk binnenlands nieuws schaars… Geniet nog maar even die paar maanden van een relatief onbezorgd bestaan!

 2. En of ik dat snap! Zeker nu je merkt dat je heel weinig nodig hebt om gelukkig te zijn en om jeheen mensen ziet die het dagelijks met minder moeten doen. En hier in Nederland maakt iedereen zich druk over god weet wat. Ja, we zitten in een crisis en ja, daar heeft iedereen last van. En hoe zwart wit ik zelf af en toe ook kan denken zou ik ook graag willen dat mensen meer in mogelijkheden zouden denken. Dit is de tijd voor innovatie. We zitten in een kantelperiode en dat is nu eenmaal heftig, maar ook heel bijzonder om het mee te maken! Nee, hoor, geniet vooral nog maar heel veel van de vrijheid en de schoonheid de komende maanden en dan kunnen jullie daarna weer lekker aan de bak in ons Nederland!

 3. Ik zou die Volkskrant maar lekker laten liggen. Ik ben bang dat dezelfde headlines – misschien met andere namen- er nog wel zijn tegen de tijd dat jullie terugkomen. Bankdirecteur krijgt giga-bonus, de werkeloosheid is net zo hoog als id jaren 80 en still growing, Europese lidstaat X dreigt financieel om te vallen en een diplomatieke rel met Turkije omdat een Turks pleegkind in NL opgroeit bij twee liefdevolle mensen die toevallig lesbisch zijn….. pfff.
  Wel geestig + typisch Hollands om er ook even in te gooien: we klagen ons een bult over het weer. Vind je het gek! Vanmorgen is in het zuiden des lands 10 cm sneeuw gevallen… Na 1916 is dit de koudste 24e maart ever. Ik geloof dat de koolmeesjes die het nestkastje in mijn tuin leken te bevolken binnen vastgevroren zijn… Heb ze al 2 dagen niet gezien.
  Nu, nog een dooddoener, we zijn gezond. En gelukkig hebben we nog baan. Nu ja, het moet toch een keer zomer worden en economisch beter gaan.
  Ik kijk er naar uit. Dus gebruik die Volkskrant maar voor de restjes vis die je net live uit de tropische zee hebt gehengeld…..
  Geniet heel veel lieve mensen. Voor je het weet zit je weer dagelijks te griezelen bijhet NL journaal.
  Liefs Lot

 4. De wereld is zo groot. Ik correspondeer nu met een Nederlandse stedebouwkundige in Shanghai, die ik via LinkedIn ontmoette. Hij vindt het erg leuk om op z’n fietsie te ontdekken waar wij in 1947-1949 (Ja opa Paul was toe 0-2, ik was 10-12) woonden en het blijkt dat er nog heel veel bestaat van de Franse Concessie. Al veel fotos ontvangen. Hij geeft les aan Chinese studenten en duikt nu met ze de geschiedenis in.
  Als het je benauwd, je hoeft toch niet terug naar dat koude moeizame kikkerlandje? Met deze reis toon je dat ondernemen je in het bloed zit.
  Voorlopig is het hier in Kas/Turkije ook nog geen echte zomer.
  Geniet ze, Hans

 5. Lieve schatten geniet en laat dat NL nieuws lekker NL nieuws blijven. Nog tijd zat om er weer helemaal in te komen als jullie terug zijn.
  Nu even de leuke dingen uit NL. We hebben vanmiddag bezoek gehad van twee lieve mensen:) zij kwamen Guus knuffelen… Ik hoop dat ze overtuigd zijn want dan …… Ondanks de kou genieten we van een frisse neus halen met onze doerak. Tuurlijk hopen we op zon en voorjaar maar lekker bij het haardje met een wijntje jullie warme verhalen lezen en foto’s kijken is ook goed.
  Nu nog horen wanneer jullie terug komen want we verlangen naar jullie gezelligheid en alle verhalen die we nog niet gehoord hebben.
  Heel veel liefs en die Volkskrant is goed voor de graatjes van de visjes, mooi gezegd door Lot. Heel veel liefs en een lik voor Fien van Guus en dikke knuffels uit Delfgauw.
  Tinus

 6. Ha ha, roos,
  Ja natuurlijk begrijpen we dat. Is dat ook niet deels een reden om deze reis te ondrnemen? Tuurlijk primair om samen te zijn met je kids en man in dit grote avontuur, maar natuurlijk ook om weg te zijn……

  Laat die volkskrant links liggen, nederland veranderd niks. Dus de ellende die je nu kan lezen is er bij terugkomst ook nog wel…..
  Lekker genieten daar,
  Dikke knuf, Hv crew

 7. Ik zit op mijn werk (blij dat ik binnen achter een computer mag werken, ipv buiten in de grijze kou…) en …plop! verschijnt er een popup in mijn scherm. Marine Traffic. ‘Departure Waltzing Mathilda’. ff kijken… onderweg van St Lucia naar Martinique. Op een zee die waarschijnlijk nog veel blauwer is dan de MarineTraffic kaart wil doen geloven. Wat een groot verschil met hier in NL. Gaaf om julie reis zo via de site te kunnen volgen. Een beetje voorpret voor ons. Veel plezier nog en niet te veel aan Nederland denken hoor. En als je dat dan toch doet: het is hier grijs en koud.
  Groet, Walewijn (sy Antares)

 8. Hallo zeebonken!

  Hier Moordrecht weer eens!
  Ik sluit me helemaal aan bij het ” commentaar”, het is april en het vriest… We hadden ons verheugd op het paasweekend om er dan weer voor het eerst op uit te gaan, lekker een lang weekend zeilen!
  Niet dus…dan maar klussen aan de boot, ook best leuk.
  En natuurlijk jullie verhalen lezen! Fijn dat alles zo goed gaat!
  En fien, daan kan niet wachten tot je weer terug bent!!
  Ik vraag wel eens of hij al een vriendinnetje heeft op school, en dan zegt hij: ” natuurlijk niet, ik heb toch verkering met fien”!!!!!
  Groetjes en nog veel plezier he!

  De cruise- jes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*