Mfransen/ September 5, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

Na een paar daagjes met de Zeemuis in Baiona hebben we de afgelopen dagen Islas Cies geankerd. We overtuigden de Zeemuis ervan om hun vertrek nog een dagje uit te stellen en samen naar Cies te gaan. Daar troffen we de sailaway op rede. Dat was meteen feest voor de kids en gezellig bijpraten voor de pappa’s en mamma’s. De Cies eilanden bestaan uit drie eilanden waarvan er twee praktisch aan elkaar zitten door middel van een heel lang strand en een soort lagune. Het derde eiland iseen vogelreservaat en niet toegankelijk. Het eiland wordt dagelijks bevolkt door heel veel dagjesmensen (wandelaars en strandgangers). Het heeft een aantal hoge pieken (170 en 190 m) en een groot verschil in vegetatie tussen de zee en de landkant. Verder is het geheel autovrij al worden alle toeristen wel afgezet met lawaaiige veerboten. Het eiland is verder overigens een toonbeeld van duurzaam toerisme. Er is nergens een vuilnisbak te vinden – je neemt je vuilnis zelf naar de kant – en het eiland is met een groot zonnevelpark grotendeels zelfvoorzienend.

Op de eerste avond bleek dat we voor het grote strand niet echt rustig lagen. We zijn daarom verkast naar een klein baaitje net op de hoek bij het Playa des senoras. Hier lagen we iets rustiger al was het toch een wat hobbelige nacht . De volgende dag was het weer stralend en gingen op pad met de sailaway crew. Het beklimmen van de top met daarop de vuurtoren was het doel. De kids liepen kletsend en kwebbelend zonder een wanklank naar boven. Ongelofelijk wat afleiding doet. 170 meter omhoog over ca 2,5 km is toch een aardige klim. Toen we beneden waren hebben we op z’n Spaans gegeten: lekker warm van de COBB in de schaduw van de bomen en rond zessen lagen we nog in het water af te koelen. Toen we weer aan boord kwamen moest er nog wel wat schoolwerk gedaan worden maar dat was niet erg na zo’n fantastische dag.

De volgende ochtend ben ik vroeg opgestaan en naar het eiland geroeid voor een rondje hardlopen. De eerste veerpont komt pas om 10.00 en alhoewel er ook een grote camping is kwam ik maar drie mensen, twee konijnen en een grote hoeveelheid vissen in de lagune tegen. Na school hebben we nog een tweede wandeling gedaan naar het andere eind van het eiland. Lekker (grotendeels) tussen de bomen. Ook deze dag eindigde met een frisse duik aan het playa des senoras. We liggen nu na te genieten van deze laatste dag in Spanje. Morgen gaan we ankerop en richten onze steven richting het zuiden: op naar Portugal!

Share this Post

3 Comments

 1. Klinkt goed allemaal! Kus aan iedereen en veel plezier in Portugal

 2. wat een leuke belevenissen. Het zal soms wel eens moeilijk zijn met het schoolwerk en al die leuke dingen die je samen wilt doen in de ‘korte’ tijd dat je weer ergens bent. Afwisselen is idd de beste remedie.
  Wij gaan morgen (vrijdag) of naar Amsterdam Hiswa of we gaan naar Vlieland, het weer ziet er prima uit in Nederland dus nemen we het er nog maar van. Je weet nooit wanneer het over is. Vorig weekend ook heerlijk gezeild op het marsdiep en zondag met vrienden naar Oudeschild, altijd leuk.
  Have fun in Portugal, we lezen het wel weer.
  Groetjes voor allemaal.

 3. Hoi, leuk zo te lezen over jullie belevenissen. Knap dat de dagen zo worden afgewisseld met school en andere activiteiten. Zoals jullie wellicht hebben gehoord denken we dat we zojuist het laatste zomerweekend hebben gehad. Ik moet zeggen anders dan bij Cies is de golfslag op het nieuwe meer goed te doen.
  Veel goeds en tot lezens.

  Elozona

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*