Mfransen/ October 21, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

De afgelopen dagen hebben we genoten van Isla Graciosa. De overtocht van Marokko naar hier was er een om in te lijsten. We hebben ongeveer het hele stuk ruime wind gehad in allerlei sterkten en konden dus het grootste stuk zeilen. Alleen toen we er bijna waren kregen we de wind toch nog op de kop en trok het flink aan maar toen zaten we al in de beschutting van de eilanden.

Omdat we nog geen foto’s kunnen laten zien even een beschrijving van hoe we hier liggen. Isla Graciosa ligt net ten noorden van Lanzarote en heeft een aantal uistekende vulkaanpuisten. Het is geel en redelijk droog al was er als gevolg van de regen van de afgelopen dagen ook wel wat groen te zien. De baai heeft een heerlijk strandje en aan de overkant kijken we tegen de steile rotsen die de noordkant van Lanzarote vormen aan. Verder schijnt de zon en kunnen we hier ons anker op 7 meter diep gewoon zien liggen. Kortom: een geweldige ankerplek.

De afgelopen dagen hebben we wandelend het eiland verkent. Eerst naar het enig dorpje gewandeld voor wat boodschappen en gisteren met de kids een van de vulkaanpuisten beklommen. 176 meter hoog is het nieuwe klimrecord! Vandaag wilde we eigenlijk weggaan maar het weer was zo mooi dat we maar een dagje aan de boot gepoetst hebben. Na Marokko mocht dat ook wel weer een keer. We zijn helemaal klaar voor het leven op de Canaries.

Share this Post

4 Comments

  1. Wat klinkt dat heerlijk! Geniet ervan, ik denk heel veel aan jullie. Het is hier zó gewoon 🙂 De boys hebben vandaag de Maliebaanloop (1km) gelopen. Morgen begint de school weer. En ik ben al druk bezig met het Australië-album, voor het nagenieten zeg maar. Dag lieverds, dikke kus Paulien

  2. Hoi Fien. Hebben jullie mooie dieren gezien? In Ypenburg is het Hofbad geopend, dus we gaan in de vakantie lekker zwemmen. groetjes, Ruben.

    1. hallo ruben.vet gaaf dat het zwembad open is.en we hebben heel veel dieren gezien:zwerf honden en katten,kamelen,wespen,ezels,kleine hagedissen gezien,een andere boot had twee!!! tonijnen gevangen en wij kregen er een.en toen we aan het varen waren heeft mama een schildpad gezien en ik zag hem nog net hij was heel groot. ik heb een mooie keting gekocht met het vuurmannetje van lanzerote.groetjes fien.

  3. Hey, dat klinkt super! Hier is het op het moment dikke mist, dus genieten we maar een beetje met jullie mee :-). BInnenkort weer eens skypen? Zou Björn erg leuk vinden. Woensdag? Of anders zondag? Wanneer het uitkomt… we horen/zien jullie wel, haha.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*