Mfransen/ August 31, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

De afgelopen week hebben we ons in en om de ria van pontevedra vermaakt. Na ons vertrek uit villagarcia zijn we naar Isla Ons gevaren. Dit is een van de 4 beschermde eilanden die voor de ingangen van de ria’s liggen. Om hier te mogen ankeren moet je “navigation permit” en een ankervergunning hebben. De eerste hadden we al vanuit Nederland geregeld, de tweede kon je vervolgens via internet aanvragen. Alleen de aanloop op isla Ons was al fantastisch. Het eiland lag te blakeren in de zon onder een strakblauwe hemel. Helemaal zoals we het ons voorgesteld hadden. Vlak voor het playa de melide konden we ankeren en we gingen snel richting het strand. Tot onze verbazing was het redelijk druk maar al gauw begrepen we waarom. Vanaf het vaste land varen er continu veerboten heen en weer die ladingen met dagjesmensen op het eiland afleveren. Richting het einde van de dag werd het snel rustiger en konden we nog steeds van het uitzicht op de Mathilda genieten. De panorama die ik daarvan gemaakt heb is onze nieuwe header-foto voor de website.

Het was van tevoren al duidelijk dat het bij een nacht op Ons zou blijven. De wind zou naar het zuiden draaien en aantrekken. De volgende ochtend gingen we dus ankerop richting Ria de Aldan. Van veel vertrekkers voor ons hoorden we enthousiaste verhalen over deze ria. Niet al te groot leuke strandjes en leuke dorpjes. Nou dat was niks teveel gezegd. We hebben er totaal drie dagen gelegen. Wat direct opviel was dat deze ria blijkbaar populair is om je vakantiehuis te bouwen. Her en der werd er gebouwd en het zag er allemaal een stuk beter uit dan wat we eerder hadden gezien.

Woensdag werd Roos 40 en na de ochtendrituelen van zingen, verjaardagkroon, cadeau’s uitpakken en kaarsjes uitblazen hebben we de rest van de dag eindelijk een keer niks gedaan. Geen school – want de juf was vrij, geen varen, geen boodschappen, wel een paar motorklussen en natuurlijk wel zwemmen. Aan het eind van de middag werden we nog bezocht door de douane. Alle papieren waren in orde en op verzoek van Roos werd er ook nog even heen en weer gevaren voor een stempel in ons paspoort: kijken of we er dit jaar nog meer kunnen verzamelen. Ze keken niet zo goed in Roos’ paspoort dat ze ook zagen dat ze jarig was…

‘s Avonds zijn we uit eten gegaan. Via internet vonden we ergens niet te ver het land in een restaurantje met een(1) goede recensie: een plek waar de dorpelingen als was het hun eigen huiskamer een hapje en drankje komen doen. We moesten flink de berg opklimmen maar vonden het tentje uiteindelijk. Na een aperatief begaven we ons naar de eetzaal. Hier bleek dat vanavond ook de eerste voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona op het programma stond. Het was dus lekker vol en Barcelona werd afgedroogd (bij de rust stond het 2-0) en dat vonden ze in deze contreien niet heel erg. Daarbij was het eten gelukkig ook heerlijk: Navajas, Cigalos, pescado en fillet voor de kids (scheermessen, langoustines, vis en vlees). Afgerond met een ijsje. Allemaal lekker. Na het eten zochten we in het donker, maar bijgelicht door de maan onze weg terug. Een mooi afsluiting van de feestdag.

Na Aldan zijn we via porto nuovo doorgevaren naar Baiona. Hier doen we wat klussen en gaan we evt nog naar Vigo. Daarna nog een paar dagen Islas Cies en dan richting Portugal. We kunnen nog even geen genoeg van de ria’s krijgen…

Share this Post

6 Comments

 1. Gefeliciteerd, Roos!!! Wat een leuke dag hebben jullie er van gemaakt. Enig om jullie avontuur te kunnen volgen. Het eten klinkt yummy!

 2. Wat een prachtige verjaardag! Gefeliciteerd nog! En bezegeld met een stempel, wauw! hihihihi. Wat zullen jullie genieten van de uitzichten zeg, als ik zo de foto ( `s) zie. Gaaf wat jullie allemaal mee maken! K kijk uit naar de volgende update!
  Liefs voor jullie allen!

 3. Lieve Roos, bij deze nog hartelijk gefeliciteerd! Super leuk om jullie via de enthousiaste stukken op jullie website te kunnen volgen. Vol bewondering en met af en toe een jaloerse blik volgen we jullie. Veel plezier en veel geluk gewenst. Liefs Steef, Allard en de kids

 4. Hoi roos, gefeliciteerd! Wat een prachtdag

 5. Lieve Roos, ookal via de mail, maar nog even voor op de site dan: hoera! 40 jaar!! Nog heel even en dan kom ik je vergezellen bij de ouwe vellen!!
  Ik ben momenteel samen met Eijk en Moon mooie plannen ah maken voor de reis naar thailand/Laos en onze ontmoeting in Singapore/Indonesie.
  Gelukkig maar. Want ik moet steeds heel diep zuchten als ik al jullie mooie verhalen lees. Ben stikjaloers, maar gun jullie al dit moois heel graag!!
  Nu snel naar de stemwijzer en kieskompas. Ik zweef nog steeds en over 9 dagen moeten we wel naar de stembus….
  Liefs Lot

 6. Hihi! Gefeliciteerd!
  Mooi dat die douaniers in overtreding waren door stempels te zetten 🙂 Jullie zijn denk ik Schengen niet uit geweest en dus mogen jullie geen stempel krijgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*