Mfransen/ June 3, 2014/ Mathroos/ 8 comments

Afgelopen weekend vier dagen op de boot geweest. Heerlijk.
Steeds als we er zijn twijfelen of we de boot willen verkopen of toch maar zelf houden. Als we heerlijk achter ons anjer liggen of lekker varen kiezen we houden. Als we de toch steeds terugkerende klussen doen kiezen we verkopen…
Het is heerlijk weer en we varen naar de Grevelingen. Daar liggen we twee dagen bij de Mosselbank waar ook de Notendop naast ons komt liggen. De kids spelen op het eiland, wij klestsen bij. De volgende dag willen we naar de Archipel maar na wat klussen stort ik in en blijven we lekker liggen. We hoeven niks. We hoeven ook niet te stressen over op tijd terug varen naar Numansdorp want de boot blijft in Bruinisse liggen tot het komende (weer lange) weekend.
We hebben Nout, een vriendje van Fien, bij ons. Gezellig en leuk boor de kids om het leven aan boord te laten zien. Dan merk ik weer hoe makkelijk wij weer in de routine van de reus gaan. Daar horen allerlei patronen bij die we Nout uitleggen. Hij wil graag nog ankeren dus we varen de laatste dag nog naar de Archipel.
Onderweg komen we de Ritme tegen met Olav aan boord. Zijn zoon zeilt voor hem uit in een optimist. Zo bijzonder om midden op het water mensen tegen te komen die voor, tijdens en na de reis zo met ons meeleven.

Na het weekend voel ik me twee dagen niet lekker. Veel moe, emotioneel en pijn. Het is zo moeilijk om maat te houden in wat ik kan en wat teveel is. Was het weekend toch te druk of heb ik gewoon off-days? Komend weekend weer lekker naar de boot. Nog relaxter dan maar. Er wordt gelukkig heel mooi weer voorspeld!

20140603-200947.jpg

20140603-200955.jpg

20140603-201004.jpg

20140603-201025.jpg

Share this Post

8 Comments

 1. Geniet er lekker van. Leuk hoor die selfie’s. Is hier ook populair. Mijn kop is the groot voor een selfie, misschien lukt het met een groothoekslens die ik aan Sint vraag dit jaar.

 2. Wij komen jullie tegemoet! Hopelijk vrijdag, anders zaterdag. En om het extra rustig te houden mogen jullie roepen waar naar toe 🙂 Enige verlangen: Cobb, gezelligheid en je weet wel bij de koffie.

 3. Heerlijk joh, gewoon lekker genieten…………

 4. Lief gezinnetje.
  Ik zou de boot nog maar niet te koop zetten.
  Deze zomer lekker van genieten, en besef dat je wanneer je maar wilt er tussen uit kan, anders zou je weer wat huren , dan is jullie boot de provider waar je alle kanten mee uit kan.
  Op die manier komen je krachten vanzelf terug, je gaat alles wat luchtiger zien, en dan wil je lichaam en geest vanzelf er achteraan.
  Zo ongeveer !!!
  Hou je goed lief sterk gezin!

 5. Roos-Thieu-Fien en Max, het wordt een stralend pinksterweekend: verstand overboord gooien: “Hier is onze fiere pinksterblom (Roos), en ik wou hem zo graag eens wezen, met z’n groene kransen in het haar en met zijn rinkelende bellen. Recht is recht, krom is krom, belief je wat te geven voor de fiere pinksterblom? Want fiere pinksterblom moet voort!!!!!
  Het pinksterfeest is het feest van de scheppende menselijke geest.
  Geniet ervan, alles komt goed, liefs uit Groningen, Madeleine

 6. Fijn dat je energie en rust ( lijken tegenstellingen) uit het schip halen. Wat je ook beslist over het schip, nu voldoet het aan jouw behoefte. Mooi zo.

 7. Stap voor stap. Zo kom je er!!!

 8. Geniet van het mooie weekend, lekker ontspannen een stukje zeilen!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*