Mfransen/ October 5, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

We zijn gisteravond rond een uur of 6 de haven van Rabat – eigenlijk Sale – binnengelopen. Na een oversteek van 39 uur met daarin wind uit alle richtingen en varierende windsterkte was het fijn om weer in een haven te liggen. Vooral de nacht was stevig. alhoewel we de wind meehadden was deze stevig en ook met de bijbehorende golven. Tegen de ochtend nam de wind af en het laatste stuk hebben we gemotorsaild om voor het donker Rabat te halen.

Na de formaliteiten – een aardige dame van de grenspolitie heette ons hartelijk welkom in Marokko- lagen we rond een uur of 8 in onze box. Vandaag hebben we niet heel veel gedaan. Tijdens school de boot opgeruimd en aan het eind van de middag de medina van Sale verkend. Toen we daarna met Yme en Nicole o een terrasje aan de haven zaten ondekte we waarom er nog zoveel winkels in de souk dicht waren. Vorige week is in marokko al de wintertijd ingegaan dus we gaan met onze aankomst in marokko weer een uur verder terug. De medina van Sale ws overigens een rusige start van het Marokkaanse straatleven. Zonder problemen konden we tussen alle kraampjes door een beetje ruiken aan het marktleven. De eerste maar zeker niet de laatste medina.

Morgen gaan we met de trein naar Fez en laten we de boot voor een paar dagen achter in Rabat. De kinderen kijken erg uit naar de Riad met zwembad. We zijn benieuwd hoe het ons bevalt.

Share this Post

3 Comments

  1. Leuk hoor, we zijn wel een beetje jaloers op jullie. Benieuwd naar jullie vervolg verhalen over Marokko! Groetjes van ons.

  2. Zo ben ik een tijd niet in staat iets te lezen en zooooooo zitten jullie alweer in marokko! Wat geweldig. Leven intens met jullie mee, groetjes hv crew

  3. Toevallig met de kinderen in Leesland gisteren gekeken naar de kaart van zuid Europa en Noord Afrika.. Zo ook Marokko aangedaan (via het digi bord dan he?). Toch wel weer anders als jullie schrijven dat jullie er hebben aangelegd!
    Geniet lekker verder, zo’n zwembad is toch wel weer anders als een zee 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*