Mfransen/ June 17, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

Zo we zijn alweer een week in Horta, een geweldige plek om bij te komen. Mathieu klust aan de boot, we borrelen regelmatig als er weer nieuwe boten binnenkomen, we bekijken de stad, gaan naar de speeltuin en het zwembad. We coachen mensen die even stukzitten en helpen elkaar met de klussen en de kids. Ik ben druk bezig om alles van school af te ronden maar internet laat het nog wel een afweten. We eten vaak samen met andere boten, iedereen kookt wel eens en als we geen zin hebben eten we in Cafe Sport.
En we shoppen wat want het is hier goedkoop en onze kleren zijn kapot, verlept of te groot. Samen met June scoor ik 7 BH’s in vrolijke kleuren voor €3 per stuk, dan is ondergoed kopen ineens heel leuk!

En we zijn bezig met de muurschildering. We kregen veel reacties en begrijpen dat er wat verwarring is over welke muur we gaan schilderen. In Horta is het jaren gebruikelijk dat boten een muurschildering maken voordat ze Horta weer verlaten, zie foto. Alle muren en stukken grond rond de haven zijn beschilderd, er is geen maagdelijke plek meer dus je moet ergens overheen met je kunstwerk. Samen met de Jan van Gent zoeken we een mooie plek uit.
Eerst maken we alles wit en werken we aan het ontwerp, best lastig want er staan zoveel mooie tekeningen. Beetje perfectionisme steekt toch de kop op. Vandaag was ik de naam van de boot erop aan het schilderen. Fien had de letters overgetrokken en ik schilderde ze in. Jammergenoeg was het yoghurtbakje waarin ik de verf deed niet bestand tegen de verf en liep alles uit de bodum. Een grote plas blauw waar het wit hoort te zijn grrrrr. Ik kan dus weer terug naar witten. Maar het wordt uiteindelijk wel heel leuk en ik vind knutselen erg leuk.

Morgen huren we een auto en verkennen we het eiland, overmorgen gaan we nog walvissen zoeken. sMiddags is Mathieu’s verjaardagsborrel want hij wordt maandag 40!!! Feestje dus!

20130616-223923.jpg

Share this Post

5 Comments

  1. Alvast happy birthday voor Mathieu. Gezellige borrel en veel plezier!

  2. Van harte gefeliciteerd! We klinken vandaag op je gezondheid. Liefs, TMCTOG

  3. Hiep hiep hoeraaaaa voor Mathieu, van harte gefeliciteerd hoor. Maak er een gezellig feestje van daar, wij drinken vanavond een borrel op je! Proost. Groetjes en geniet ervan!

  4. lieve neef, gefeliciteerd met je verjaardag! en heel veel liefs voor jullie allemaal.

  5. Deze verjaardag vergeet je nooit meer! Van harte!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*