Mfransen/ October 29, 2013/ Mathroos/ 7 comments

Twee dagen heb ik erover gedaan, maar nu zit ik buiten. Heerlijk, wind langs mijn gezicht, ik hoor het ruisen van de bomen en voel welk seizoen het is.

Gisteren was een slechte dag. Voor mij en het weer. Buiten raadse de eerste herfststorm, binnen in mij was het helemaal stil. Ik heb de hele dag geslapen en op de bank gelegen. Even ogen dicht was meteen twee uur in coma. Ik had echt 0,0 energie.

Vandaag is het iets beter, al heb ik er de hele ochtend over gedaan om mijn plan uit te voeren; lekker naar buiten. Even in de wind en zon op het terras in de tuin. Frisse lucht in mijn longen. Dat wat tijdens onze reis zo van zelfsprekend was, lekker buiten zijn. Ik neem me voor dit iedere (droge) dag te doen en dan meteen een grote plaid te gaan breien. Eerst even bijkomen van deze onderneming….

20131029-140132.jpg

Share this Post

7 Comments

 1. Ja zeg… nu weer een plaid breien… Ik heb je breiwerk gezien. Of liever, je haalt het steeds uit dus ik heb het niet gezien. En zou je niet eerst wat jaarclubsjaals breien? 😉
  Lieffie: goed gedaan. Naar buiten!! Ookal voelt het klein, weer een mijlpaal gehaald hoor. Ik blijf een wijsheid herhalen die ik van Buts kreeg toegestuurd van de Chinese filosoof Lao Tze: “The journey of a thousand miles begins with one step”

  Voor meer wijsheden: http://www.brainyquote.com/quotes/authors/l/lao_tzu.html#aKpBCq5tfVsx3Lr8.99

  Dikke kus Lot

 2. Lieve Roos, wat heb je dat mooi opgeschreven! In gedachten kruip ik even lekker bij je onder het “nog te breien, maar wordt vast lekker warme” plaid. X Erika

 3. Goedzo lekker naar buiten, enne succes met het breien van je plaid, tjonge dat is nog eens een klus. Een heleboel sjaals aan elkaar is ook een plaid! Ik heb gisteren nadat de ergste wind voorbij was nog ff een rondje gefietst over de dijk en gekeken hoe onze boot erbij lag, gelukkig prima. We hadden hem wel gedubbeld afgelopen zaterdag, was echt nodig.
  Nou zet ‘m op met breien, we denken aan je.
  Groetjes aan allemaal van ons.

 4. Ja, met die stormen (die zelfs hier op het nieuws waren!!), is breien wel een gezellige bezigheid. Hoop dat je wel grote naalden en dikke wol hebt, anders neemt het wel een eeuw, zo’n enorme lap! Leuk om je zo even te zien zitten in de zonneschijn:) En Lot heeft gelijk, deze kleine pasjes moeten worden gewaardeerd. Thinking of you every day!
  Liefs van ons allemaal.

 5. Hi Roos,

  ik vind je dapper! Niet alleen vanwege de chemo maar ook het feit dat jij met dit weer in de tuin gaat zitten…… Dat waren afgelopen jaar toch even andere temperaturen rond deze tijd! We volgen je en zenden je een dikke knuffel vanuit De Woude. Groetjes, van ons allemaal!

 6. Ha lieve Roos, ik weet niet of je het kunt waarderen maar ik heb zojuist een mini abonnement van Het tijdschrift J/M genomen. Wij de kosten, jij krijgt het 5x toegestuurd. Klein beetje afleiding in deze pittige tijd. De dame in kwestie vertelde me dat het vanzelf op jullie deurmat zal vallen. Duurt alleen nog een week of 4 voordat het 1e nummer bij jullie wordt bezorgd. Ik duim voor je dat je energie tegen die tijd weer terug is. Sterkte en veel liefs van ons vieren! Jolette, Harold, Mila en Damiën

 7. Lieve Roos,
  Ik dacht er ineens aan toch nog eens even op jullie blog te kijken en zie dat je het inderdaad nu ook gebruikt . Ik ben zo brutaal om hier ook iets aan jou te schrijven.
  Wat ben je stoer! Dat wist ik al, maar je bevestigt het keer op keer.
  Naar buiten gaan is zo’n goed plan! Wind in je gezicht en de herfst ruiken en voelen….het helpt altijd iets als je je één voelt met de natuur.
  En dan denken aan zo’n groot plaid….
  Kun je dat project niet (deels) uitbesteden aan iedereen om je heen? Lijkt me mooi: we breien of haken allemaal een stuk, zetten dat in elkaar en dan kun je iedereen om je heen slaan! Mooi toch!
  Mijn pennen liggen al in de aanslag. Eén JA en ik start.
  Dikke zoen van Sylvia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*