Mfransen/ August 12, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 6 comments

Met twee man extra bemanning zijn we onderweg van Oostende naar de Roompotsluis. We zijn bijna in Nederland!!

De overtocht van Engeland naar Oostende gisteren verliep goed. De Thames af en de smalle vaargeul door terwijl je schepen van 300 m om je heen hebt. In het donker … maar gelukkig doet de laptop het nog en kunnen we alles goed in de gaten houden met de AIS. De Noordzee liet zich van haar best kant zien; knobbelig en hobbelig. Wind van achter en we zwiepten alle kanten op dus de slaap schoot er redelijk bij in. De kids sliepen overigens heerlijk.

In Oostende werden we binnengetoeterd door de bemanning van de Notendop, onze buren uit Numansdorp. Supergezellig om hen te zien, bij te kletsen en borrelen. Superleuk! Fien is in de wolken om ‘haar’ Daan weer te zien. Maar ook bizar om te merken dat het weer zo snel zo bekend en vertrouwd voelt, Yvonne zei ook dat het is alsof we nooit weg geweest zijn.

Voordat mijn vader en zijn broer Hans met de trein aankomen eten we friet met mosselen. Hmm heerlijk mosselen, dat is lang geleden.

De kids tellen af, nog maar vijf dagen te gaan. We ronden het af met een paar dagen in Zeeland, zo zijn we ook begonnen. De kids kunnen niet wachten om alle familie en vrienden weer zo snel mogelijk te zien. Bij Mathieu en mij is de knop ook al wel om, we gaan terug en binnenkort begint het gewone leven weer. Maar we rekken het nog lekker even, nog een paar dagen in ons miniklimaatje aan boord! Over vijf dagen wordt de betovering verbroken…en aan de andere kant hebben wij inmiddels ook heel veel zin om iedereen weer te zien. Het is heel dubbel allemaal.

En nu zeilen we voor de kust van nederland, bijna terug op vertrouwde grond. Heel leuk om mijn vader en Hans, onze meest trouwe lezer, een paar dagen mee te kunnen nemen. Ze vragen honderduit over de boot, navigeren en leven aan boord. Voor ons is dat inmiddels zo een tweede natuur geworden dat het leuk is om te merken hoe we eraan gewend zijn. We boffen het is heerlijk weer en Paul en Hans krijgen zelfs het mooie gezicht van onze opbollende genaker (soort spinaker) te zien.

Vannacht gaan we met laag water onder de brug bij de Roompotsluis door, het is pas om 01.00 uur laagwater. En dan zijn we binnen!

Share this Post

6 Comments

 1. Jeetje, knap dat jullie het nog 5 dagen gaan uithouden hoor, kan me voorstellen dat het nog een uitdaging is om niet direct naar huis te gaan – al heb je geen vervoer vanaf de haven;)
  En Fien… wat heerlijk om Daan weer te zien! Fijn dat je als eerste met hem weer hebt kunnen bijkletsen!!
  En wat zal papa blij zijn geweest om zijn eigen dochter weer een knuffel te mogen geven! Wij staan ook allemaal te trappelen om jullie weer te zien, nog maar een paar daagjes. Het is ontzettend leuk om jullie blogs steeds te lezen, maar live praten is toch wel anders…

 2. wauw, ik krijg kippevel als ik het lees. Het is zooooo goed te begrijpen. Vooral als je schrijft over jullie ‘miniklimaatje’. Hou het vast…………..
  liefs hvcrew

 3. Geniet nog even van deze laatste dagen, alhoewel ik jullie erg bewonder dat je niet onder vol zeil toch maar gauw naar huis race’t. Maar doordat jullie al Paul en Hans aan boord hebben, is het toch wel een beetje alsof je er al bent. Goeie thuiskomst! En svp een follow up posting hoe alles is om terug te zijn? Zal de blog enorm missen!

 4. En na de heerlijke maaltijd van Mathieu mocht ik afwassen terwijl terwijl de rest van de crew onder de brug door de sluis voer. Nu rozig naar bed

 5. Wat een dubbel gevoel zal het allemaal zijn en idd bizar hoe snel alles weer went, dat wil je helemaal niet! Maar het gebeurt toch. Het is fijn om iedereen die je lief is weer te zien en te spreken. Laat alles lekker over je heen komen. Jullie hebben het mooi gedaan met zijn vieren, echt geweldig en een ervaring van je leven. Wie weet treffen we mekaar nog eens en anders contacten we jullie nog wel via email. Maak er nog een paar heerlijke dagen van samen voor het feestgedruis losbarst. Geniet! Bedankt voor alle mooie, leuke berichten op jullie bloq. Wij hebben ervan genoten. Groetjesssss van ons.

 6. Welkom terug in Nederland lieverds! Veel plezier zaterdag en de komende weken thuis, lekker rustig wennen aan het gewone leven. Veel liefs uit Dorset van ons viertjes xxx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*