Mfransen/ March 28, 2014/ Mathroos/ 8 comments

De afgelopen week ben ik thuis verder bijgekomen van de operatie. fijn om weer thuis te zijn, eigen bed en bank liggen toch het lekkerst. Maar de verleiding om op te staan en van alles te doen is er ook. Regelmatig bleef ik achter de slang van mijn drain hangen. Die drain bleef nodig, er kwam nog te veel vocht uit. De buurvrouw is nog naar het ziekenhuis gegaan om een derde flesje te halen…
Er werd weer veel voor ons gekookt en dat was super. Mathieu had zijn handenvol aan zijn werk, kids en huis.
De pijn wordt steeds minder, mijn bewegelijkheid neemt toe. Helaas moet ik om het vocht wat te onderdrukken wel een bh aan, dat voelt minder lekker. Zo lang ik veel paracetamol neem is het goed te doen.

En gisteren kregen we goed nieuws. De plastisch chirurg heeft de drain eruit gehaald. Jippie. En de oncologisch chirurg vertelde mij dat er in het weefsel dat was onderzocht door de patholoog nog maar 10% kankercellen zaten. Jippe. De heftige behandelingen hebben dus geholpen; 90% is om zeep. De rest is eruit gesneden, lymfeklieren schoon dus jippie, jippie, jippe!

We stellen het appeltaartfeestje nog even uit, het is een ziekenboeg hier! Als we allemaal gestopt zijn met hoesten, niezen en hoofdpijn dan gaan we weer naar Kobus voor de lekkerste appeltaart!
Wie gaat er mee?

Share this Post

8 Comments

 1. Ik! Zou erg veel zin hebben in een Kobus Appeltaart (en een bakje kaas/salami)

  Fijn dat het zo goed met je gaar Roos! Sara gaat altijd jullie berichtjes vertalen met Google translate en vraagt mij dan om woorden (battlefield had goodle gevonden voor veldslag) die ze niet snapt.

  Groetjes en hoop dat Thieu het ook wat makkelijker krijgt binnenkort.

  Liefs, B&S

 2. Hoi Roos, wat een supergoed nieuws voor je. Wij zijn heel blij voor je. Ja en nu de rust vinden om goed te herstellen, in je hoofd wil je zoveel en denk je dat je alles kunt maar de uitwerking is anders, je merkt het vanzelf. blijf luisteren naar je lichaam! hoe moeilijk het soms ook is. Wel vervelend dat ze allemaal ziekig zijn in huis maarrrrr jullie hebben wat om naar uit te kijken, mmmmmm lekker appeltaart. We zouden graag mee gaan met jullie maar dat gaat vast niet lukken, of we moeten net die dag in de buurt zijn??? Ben heeft op dit moment ook geen lessen meer te geven in Breda, wel lekker rustig voor ons en kunnen we de tijd in de boot stoppen. Onderwaterschip kaal, de kiel bijna…..wat een roestbonk, die gaan we van het weekend te lijf. En dan weer opbouwen. zeilen bij de zeilmaker, de verstaging gaat half april naar de Schieman om ‘getrokken’ te worden, en dan komt er iemand om de slangen te vernieuwen van de motor en met name die van het alom bekende brandstofopvoerpompje (haha leuk woord voor scrabble), twee x achter elkaar dat ‘rot’filtertje vol is niet goed. Je hoort het we zijn lekker van de straat af, blij dat het langer licht is en we langer door kunnen werken. Het weer begint ook wel te lokken om te water te gaan, we moeten voorlopig nog doorbikkelen. We weten waar we het voor doen.
  Voor jullie een heel gezellig en mooi weekend, met dat mooie weer moet iedereen toch zo weer opknappen, lekker naar buiten. Groetjes en liefs voor jullie allemaal.

 3. Geweldig nieuws! Ben superblij voor jullie 🙂

 4. Ik heb het derde (?) boek van Khaled Hosseini (And the mountains echoed) eventueel voor je thuis liggen. Interesse?

 5. Blij voor jullie! Groeten vanaf de Boomerang, Saint Lucia.

 6. Fijn nieuws. Blij dat je nu al je energie kunt gebruiken in de herstel fase! Doe niet te veel, en ga vaak lekker liggen lezen!

 7. Hallo Roos,
  Het was lang geleden dat ik zo’n vrolijk bericht van je las.
  Ik leef helemaal mee met Mathieu. 20 jaar geleden zat ik in het zelfde schuitje. Ben nu met me bootje bezig. Na 5 lagen grondverf, morgen de tweede laag antifauling. Ik ga proberen voordat we 4 april naar Kas/Turkije vertrekken om nog even langs te komen. Als je dat goed uitkomt tenminste. Anders wordt het na 20 mei.
  Ga zo door. Liefs, ook voor je geliefden, Hans

 8. Ik! Of misschien mask I keen mangotaart en eet ik hem virtually met je mee!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*