Mfransen/ July 25, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

We zijn via Breskens en Calais naar Eastbourne gegaan. Dat was twee dagen heel vroeg weg en lang vren. IN de haven van Eastbourne liggen vier Nederlandse vertrekkersboten die we kennen. Leuk om elkaar zo onderweg even te zien. We praten over de route, het weer en wat er allemaal nog niet werkt aan boord. Op zondag hebben we de hele dag eastbourne bekeken. De Victoriaanse pier en huizen, mooie tuinen, het strand en de cliff van Beachy head beklommen. Op de pier kochten we nog een tweedehands hengel om op de oceaan vissen te vangen. En lekkere snoepjes. We komen langs verschillende attracties voor kids – allemaal erg duur en het kost ons moeite om de de kids er langs te krijgen. Vooral Max wil van alles en vind de dag niet leuk doordat hij “niets mag”. We hopen dat dat idee zal verdwijnen als er verderop in de reis geen pretparken en dergelijke meer tegenkomen en hij ziet hoe weinig andere kinderen hebben. Aan zand en strand heb je ook een pretpark.

Het is hier in Engeland heerlijk lekker weer, we spreken de taal en er zijn mooie havens. Maar verderop wacht Spanje op ons en daarliggen de mensen met wie we in een mooie baai gaan borrelen en toasten op het echte vertrekkersleven. Liggen voor anker in een baai is en stuk goedkoper dan in een dure Engelse haven, het water is er helderder en het eten een stuk lekkerder. Dus wat doen we: haastig langs de Engelse zuidkust en door naar Spanje of zetten we hier al de relax-knop om en doen we rustig aan. We hebben ten slotte nog een heel jaar en zijn pas een week onderweg.

We laten het weer (en de portemonnee) besluiten. Over een paar dagen komt er perfect weer aan om de Golf van Biscaje over te steken, dus we gaan er voor. We vertrekken vroeg uit Eastbourne en slaan de Solent en Weymouth over (ivm de Olympische spelen) en varen in een dag en een nacht naar Salcombe. Het is weer veel motoren want de wind heeft zich verstopt. We varen door de nacht over een spiegelgladde zee. Zon onder en op zijn hele mooie plaatjes met schitterende kleuren. De nacht is pikzwart met wat onverklaarde lichten de rare bewegingen maken. We zijn blij met de AIS, daarmee zien we op de computer waar de andere schepen zijn en wanneer we op ramkoers liggen. In de ochtend begint het wat te waaien en kan de motor even uit. Rond het middaguur zijn we in Salcombe. Echt een aanrader. Een prachtige beschutte baai waar je aan moorings licht. Het lijkt zelfs een beetje op Noord Spanje. We besteden de middag naar het zoeken van een nieuwe buitenboordmotor. We vinden een tweedehands bij iemand die ze normaal verhuurd maar die met pensioen gaat. Als we hem vragen of hij evt toch eerst en blik op onze oude motor kan werpen geeft hij zonder discussie of borg een van z’n motortjes mee. Thieu geniet van een motor die het gewoon meteen doen en vindt het geen probleem om wel drie keer op en neer te gaan naar de boot om nog van alles te halen.

We gaan kijken of we vanuit hier de oversteek kunnen beginnen. Als we hier de laatste inkopen kunnen doen maakt het nauwelijks verschil met Falmouth, terwijl we nog een hele dag zouden moeten varen om daar t

e komen. Morgen gaan we wassen (kleren en onszelf), diesel en water tanken, vers eten inslaan en uitrusten!

image

Sent from my ASUS Eee Pad

Share this Post

5 Comments

 1. ik keek op google earth naar eastbourne and salcombe – best een eind! Fijn dat jullie even gaan uitpuffen voor de oversteek naar Spanje.

 2. Leuk om jullie verhalen te lezen. Wij liggen aan de noordkust van Spanje in Galicië. Een prachtige baai; Ria de cedeira. Zullen jullie misschien nog wel ontmoeten. Goede vaart en geniet net als wij van de dolfijnen.
  Groeten Quido en Gerdie

  1. Hallo Quido en Gerdie, we zijn bezig om ook die kant op te komen. Ik hoop dat de dolfijnen even op ons wachten. En dat er nog wat vertrekkers in de ria’s zijn als wij daar ‘ eindelijk’ aankomen! groet roos

 3. Zie:
  http://youtu.be/TilFujUYKeI voor het belgisch basketbal
  en
  http://youtu.be/xX3Md-LUJOQ voor het nederlandse pispaaltje
  en verder de plaatjes bij Marine Traffic.

  Jullie staan er mooi op:-)

 4. Dat schiet lekker op. Ik wens jullie een mooi lang window voor Biskaje en een goede overtocht toe. Misschien dat je in Engeland nog even een hoepel op de kop kunt tikken. Leuk voor al die dolfijnen die je onderweg zeker gaat zien ;-)!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*