Mfransen/ November 14, 2013/ Mathroos/ 4 comments

Zo langzaam verdwijnen de effecten van chemo nummer drie. Het was weer wat vervelender en duurde wat langer dan nummer twee. Gelukkig nog maar 1 kuur te gaan.

Ik ben niet boos of bitter omdat ik kanker heb, maar wel voer een strijd met mezelf. Zoals altijd ben ik hier vol ‘enthousiasme’ aan begonnen. Doe ik effe dacht ik geloof ik. Maar ik ben pas in week 7 van de 51 weken. Ik had allemaal plannen, wilde de tijd nuttig gaan gebruiken voor van alles. Maar er tot nu toe komt er niets van terecht. Ik slaap. Ik hang op de bank. Nog geen sjaal gebreid, geen plaid voor buiten, geen nieuw haaklabel opgezet…. Ik moet afscheid nemen van de gedachte dat dit iets anders gaat opleveren dan beter worden. Hoe zen is dat?

Wat ik wel geleed heb is hulp accepteren. De hele week wordt er voor ons gekookt, geweldig. Het hele huis staat vol met bloemen, ik krijg sms’jes, wapjes, kaartjes, cadeautjes. Zo ontzettend lief! Zo veel mensen die aan ons denken, die mij een hart onder de riem willen steken. Wat hebben we veel lieve mensen om ons heen.

Nu nog even accepteren dat er geen andere taak is dan dit ondergaan. Geen succesverhaal, geen droomreis, gewoon een jaar verstand op nul. 7 weeks down, only 44 to go.

Het is vandaag zaterdag en Sinterklaas komt aan. Max heeft een feestje en Fien en ik gaan pepernoten bakken. De laatste keer dat we dat deden was vorig jaar op de Kaap Verden !! Het lijkt zo lang geleden maar wat kan ik me het nog goed herinneren. Toen leefden we bij de dag, dat ga ik nu ook maar weer doen.
En vandaag gaat het goed.

20131116-080836.jpg

Share this Post

4 Comments

 1. Hé held, zoen van ons ! Keimpe en Ank

 2. Bestaat Sinterklaas echt?

  Leuk dat Sint wederom is gekomen. Dat is een mooie tijd in the NL. Zijn alle winkels nog mooi ingerecht? Met zo’n mechanische piet die dan kunstjes deed in de etalage van de drogist. En strooi goed dat tussen de producten lag, soms nog wel tot maart. Hij kwam ook altijd bij ons op school met 2 of 3 pieten met roe en zak en reed altijd in zo’n afgetrapte eend of Renault 4, snapten we nooit dat ie niet in een mooie auto kwam.

  Ook organiseerde Appingedam altijd een welkomsfeest voor Sint. De pieten kwamen eerst binnen en alle kids waren door het dolle heen. Nog nooit smaakte jaar oud, plakkerig, aangekoekt snoep dat je van de vloer raapte zo enorm goed.

  Fijn dat jullie pepernoten gaan bakken, ik wist niet dat dat ook kon. Ik dacht dat die altijd aan de boom groeiden.. of was het aan een struik? De taai taai groeit aan de boom, dat was het. Rijen bomen en stuiken daar op die plantages in Spanje waar al die pieten met plezier werkten. Dat ging hier in de US wel anders.

  Als je wat overigens wat over hebt, dan graag in een doos en opsturen 😉

  Geniet van deze mooie tijd lieverds. Sinterklaas bestaat echt, je hoeft het alleen maar te geloven! Don’t stop believing Roos!!!


  (Laatste liedje op ons huwelijk)

 3. Nog 44 weken Roos, maar dan toch anders hoop ik. Het is niet eerlijk, want nu heb ik een paar dagen gezeild met de Catalina 42 van David, en zojuist de zon in zee zien zakken vanuit ons terras in Kas, terwijl het pet weer is in Holland. Ik weet zeker dat jullie nog wel eens een keer deze kant op komen. Denk daar maar aan. Google Kas/Antalya/Turkije. Zwemmen, Kajakken, duiken wandelen in de bergen, lekker eten…….en veel zon! Sterkte meissie.

 4. Hey allen daar, geniet lekker van Sinterklaas, een heerlijke en leuke tijd. Hier is ie ook weer aangekomen, eerst op Willemsoord en daarna op een groot podium midden in de stad. En met een berg pieten, echt heeeeeeel veel. Het was weer eens gezellig druk in de stad. En er gaat toch niks boven eigengemaakte pepernoten? Ik heb ze laatst ook met mijn nichtje gebakken en niet alleen pepernoot vorm, ook letters en slangen en andere dieren die na het bakken ergens op leken, haha, biggetje ofzo. Ja hoe anders kan je leven dan ineens zijn. Lieve Roos hou vertrouwen en ga ervoor. We wensen jullie een gezellige tijd in deze ‘donkere’ dagen naar de winter toe. Groetjes vanuit Den-Helder. xx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*