Mfransen/ June 29, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

Zo ik (Roos) ben weer een beetje bijgekomen. Ik was erg katterig de eerste anderhalve dag. Mathieu heeft wel niet de gebruikelijke pleister achter zijn oor geplakt, maar ik wilde dat niet want daar had ik de vorige oversteek toch behoorlijk veel last van (bijwerkingen). Dus nu doe ik het puur natuur haha. Verstand om nul en veel eten.
Vandaag was een goede dag, weer was goed. Tot 10 uur hebben we goed gezeild, maar toen ma, de wind af. We hebben nog tot in de middag met de halfwinder gevaren maar op een gegeven moment was ook daar te weinig wind voor. Dus nu staat de motor al een tijdje aan, niet erg dat wisten we al bij vertrek. Morgenavond kan hij weer uit als het goed is, dan zijn we door het windstille gebied van het hogedruk gebied heen.
Dolfijnen rond de boot gehad en omdat het water zo rustig was kon je ze schitterend zien, alsof ze onder glas zwommen. Jammer genoeg trokken ze snel verder en hebben de kids ze niet gezien.
Als de motor draait hebben we genoeg stroom en kunnen we de computer gewoon aan laten staan. Ik ben dus weer verder gegaan met de selecties van alles foto’s, in de hoop dat ik fotoboeken klaar heb als we terugkomen. Ik ken mezelf, dat gaat daarna niet meer lukken. Onze trouwfoto’s liggen ook nog in een doos op zolder.

Tijdens het eten hebben we uitgerekend dat we tijdens de hele reis 71 nachten op zee hebben doorgebracht als we in Engeland zijn. Dat is toch best veel, ruim twee maanden! We wennen eraan, de voorbereiding voor vertrek en het wennen aan boord gaan steeds sneller. Bijna jammer dat we weer teuggaan naar het leven als landrotten… Nou ja daar wennen we vast ook weer aan. Ik zal vooral de frisse lucht, het buitenzijn en de horizon gaan missen denk ik.

Nu ga ik lekker naar bed en wordt ik door het motorgeronk in slaap ´gesust´, Mathieu heeft de eerste wacht. Tot morgen allemaal.

Share this Post

3 Comments

  1. wat zielig dat je zeeziek was Roos .Marike en Nicolaas zijn in Canada Bij Dennis en Jennifer. Zal wel even wennen zijn als jullie weer op het vaste land gaan wonen. We vinden jullie verslagen erg leuk om te lezen Doeeeg MarieJeanne

  2. Truste. Nog 6 nachtjes te gaan? Varen jullie echt de Thames op? Of was dat een slip of the tongue van Max? Veel goede wind!
    Het is nog steeds koud hier in mimice. 22 graden met koude wind en af en toe wolken. Maar je zal vast wel weten dat ze in Nederland de kachels weer aan hebben. Goed voor de schatkist.

    ps. Kan nog steeds jullie positie niet ontvangen. Iets waar jullie wat aan kunnen doen? Ik krijg wel de goede site op het scherm, maar geen positie. Tot midden in Carb ging het goed.

  3. Wat zullen wij de updates missen, altijd leuk om even te kijken wat jullie hebben beleefd. Geniet nog even lekker van jullie heerlijke reis, voor je het weet ben je echt weer dicht bij huis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*