Mfransen/ July 3, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

We blijven een beetje knokken met de zee. De afgelopen dagen is er veel wind en we gaan snel, maar de zee komt met grote rollers van achteren. Niet erg comfortabel dus.
Vanochtend zijn we meer noord gaan varen om om een gebied met weinig wind heen te komen, anders moeten we de laatste drie dagen motoren. Morgen zal de wind wel gaan afnemen maar kunnen we nog wat langer zeilen. We gaan nu als een speer, op alleen de uitgeboomde fok doen we bijna 8 knopen. Mathieu krijgt zelf onder deze omstandgigheden een heerlijke maaltijd op tafel (aardappeltjes met rozemarijn ed) maar de afwas doen we net als gisteren in een teil, dat komt morgen als er minder wind is wel.

Vandaag geen wildlife gezien. Vanochtend was er niets te zien, er was dikke mist. De zon brak wel door maar ook later zagen we niets. Het blijft geweldig om over de zee uit te kijken. Thuis en het leven daar lijkt nog erg ver weg, maar is steeds vaker onderwerp van gesprek. Andere boten met wie we opgevaren hebben zijn al thuis of zullen binnenkort hun thuishaven binnenkomen. Voor hen is het einde echt al dichtbij. Wij gaan de engelse kust nog bekijken en de kids willen nog graag naar London.

Eerst maar even deze oversteek afmaken, daarna zijn we wel klaar met oversteken doen. Nog 431 mijl te gaan, volgens de planner nog 4 dagen. We houden jullie op de hoogte, tot morgen! Liefs Roos

Share this Post

5 Comments

 1. Lieve allemaal, zelfs ik begin wat weemoedig te worden en slinger heen en weer tussen ‘ha, ze komen thuis’ en ‘wat jammer dat die reis bijna voorbij is’.
  Wat een spannende overtocht! Ik kijk uit naar het verslag van morgen.
  Inge

 2. Engelse kusten lijken me heel mooi. Nog wat eilanden en passant? Dan onder de Tower Bridge anker uit gooien om de kerkers te bezoeken. Ben benieuwd.

 3. Jullie gaan heel voorspoedig, zie ik op het kaartje met de positiebepaling. Hoop dat jullie de wind nog even in de zeilen houden. En nu jullie in de buurt komen, komt ook de zomer door. Hoorde dat het eergisteren in Londen 26 graden was en hier in NL schijnt het ook een zomerse week te gaan worden. Succes en veel plezier!

 4. Nu wij een jaar na onze “uitzwaai vakantie” ook weer op reis(je) zijn is het extra leuk om jullie verslagen te lezen! Wij hebben vandaag met een dikke 6 bft. op de Noordzee een nieuw record gezet door met 12,3 knopen van de golven af te surfen bij halve wind (t.o.v. het water, door de stroom mee 14 kn. SOG). Ik denk dan ook dat we die rollers van achteren (ook al zijn ze kleiner) wel begrijpen.

  Wij zijn nu op Texel en hopelijk zijn jullie ook snel op jullie eilandje… Tot snel!

  1. Hoi Joost & family,

   Goed dat jullie naar de wadden zijn! En met die snelheden ben je er ook lekker vlot. Zijn jullie tot aan Den Helder gegaan of eerst nog op bezoek gegaan bij Tante Anneke;) Hoop dat het mooi weer blijft de komende tijd zodat jullie kunnen genieten van de wadden! Het verval is hier ook een ruime vier meter dus ook iets om rekening mee te houden.

   groetjs van ons vieren

   Mathieu, Roos, Fien en Max

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*