Mfransen/ August 11, 2014/ Mathroos/ 2 comments

Na ons waterplantenavontuur in Hoorn was het tijd om verder te gaan. De weg terug over de ‘Hoornse Hop’ was niet echt ontspannen, we waten ondanks de aanwijzingen vd havenmeester bang dat we weer aan het grasmaaien waren.
Via Enkhuizen zijn we tot de Waddenhaven gekomen. Eigenlijk wilden we aan de remmingwerken voor de sluis blijven slapen. We lagen daar naast de KNRM loods waar allemaal vakantiekinderen van Humanitas rondgevaren werden. Of onze kids ook een rondje mee wilden? Nee, dat durven ze niet. De stoere binken van de KNRM durfden geen oceaanoversteek te doen, ieder zn eigen ding zullen we maar zeggen. We kochten wel een nieuw KNRM vaantje, onze oude was na de reis geminimaliseerd. Voelen we ons minder bewaard als we nog eens gered moeten worden…
Het was er gezellig tot een boze stem van de sluiswachter ons via zijn omroep installatie vertelde dat we daar niet mochten blijven liggen. Jammer dan maar door de sluis naar de Waddenhaven waar we prima tegen een grote oude platbodem aan lagen.
‘s Ochtends om 9 uur was het gunstig tij om te vertrekken naar Texel. Een lekker tochtje langs verschillende banken met zeehonden. Het was even wachten maar uiteindelijk was er ook nog plek in de haven van Oude Schild. We liggen in een grote haven die helemaal afgeladen vol ligt, als haringen in een ton (of sardientjes in blik) liggen rijen boten naast elkaar. En na de zomer is het hier weer leeg. Op het eiland is het ook drukker dan ik me voorgesteld had. Voordat het begon te regenen hadden we nog tijd om naar het museum Kaap Skil. Mooie en leuk opgezet over oa maritieme historie van Texel. Nog wat lekkere vis gekocht en snel voor de grijze wolken naar de boot. Nu zitten we in de kuiptent terwijl het buiten flink tekeer gaat. Morgen lijkt het wel weer ok te zijn en gaan we kijken of er ook rustige plekjes zijn op dit eiland…

Share this Post

2 Comments

  1. Jee, wat een leuke tocht weer. Ondanks wat regen, zo te zien genoeg plezier. Hoop dat de kids wel even aan die KNMR lui hebben gezegd dat zij de oceaan zijn over gestoken! Ha!

  2. Texeltip:: we gaan altijd naar de Pluktuin (of Zelfpluktuin), ze hebben aardbeien, frambozen en bloemen, en je kunt er lekker koffiedrinken en zelfgemaakte taart eten, of ijs en smoothies. Is in de buurt van Oudeschild, googel maar eens.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*