Mfransen/ March 4, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

Precies twee weken hebben we op de kant gestaan in Chaguaramas, Trinidad. Met de hulp van Stuart en Reagan is onze kielflensafdichting weer zo goed als nieuw. Alhoewel het allemaal wat langer duurde dan we hadden gehoopt heeft het ons wel de kans gegeven om ook Trinidad goed te ervaren en die ervaring was zeker positief. Daarnaast was het geweldig om in de ” jachtwerf Chaguaramas” te liggen. Veel van de klusjes die in NL niet gelukt waren lukt hier probleemloos: nieuwe schijven voor de leiogen, een nieuwe motorurenteller en een bronzen bout voor de schroefasanode. Allemaal probleemloos gemaakt. Toppunt was wel de reparatie van de kaartentafel waar ik tijdens de oversteek tegenaan was gevallen. Voor een luttele EUR 4,75 werd dit gerepareerd. En als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een nieuwe bijboot gekocht en met de oude Jaap en Elsa van de Sark blijgemaakt. En voor de techno’s: een filmpje met daarin stapsgewijs de reparatie.

Share this Post

3 Comments

 1. Leuk om alle phasen te zien. En wat ziet ze er nu mooi uit! Als nieuw.

 2. Was het alleen maar een kwestie van epoxy, kit en antifauling, of was er ook een mechanische beschadiging? Iets met bouten en dergelijke? Het leek alof de kielflens? onderuit stak.
  Ziet er inderdaad weer als nieuw uit.

  1. Hans,

   Dat uitsteken heeft de kiel altijd een beetje gedaan en er was ook geen enkele sprake van wijking van de kiel of beweging daarin. Is ooit goed in de siliconenkit gezet en dat is niet stevig maar plakt wel heel goed en sluit de bouten dus goed af. Maar ja uiteindelijk dus vooal een kwestie van epoxy, schuim, kit, glasmatten in epoxy, fenolics in epoxy voor de afdekking en antifouling tegen het onderwaterleven. Klus die in NL een vermogen gekost had en hier een fractie. Vooral het buiten kunnen werken met epoxy is in NL uitgesloten….

   Mathieu Sent from my ASUS Eee Pad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*