Mfransen/ June 25, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 0 comments

Twee dagen na Mathieu’s verjaardag hebben we Horta verlaten. Een leuke stad die ons na de lange oversteek welkom heeft geheten. Alles doet het weer, is schoon en is bijgevuld.
We gaan naar het volgende eiland, Sao Jorge. Onderweg worden we nog bijna overvaren door de nieuwe boot van Steve Jobs, de Venus. Wat een lelijk koekblik, compleet bestuurbaar met Ipads natuurlijk.

We liggen een nacht met de Dixbay in de haven van Velas, een kleine haven in een schitterende kom omringd met steile groene bergen. ‘s Avonds krijsen de stormvogels boven de boot. De hele aardige havenmeester vind dat we na een dag veel te vroeg weggaan maar we hebben een missie. Idris (Dicbay) kreeg een tip voor het mooiste ankerplekje van de Azoren en het weer lijkt de komende dagen goed te zijn. We zeilen het eiland rond maar de andere kant. Een hele mooie tocht want het is heel helder en we hebben goed zicht op de hoge groene bergen. Onderweg bakken we nog een lekkere appeltaart. We ankeren bij Faja de Caldeira de Santo Christo, klinkt mooi en is ook mooi. We liggen vlak onder de geweldige hoge groene kliffen. Aan land komen met de dinghy is een uitdaging over de enorme keien maar het lukt. We krijgen van vissers nog drie enorme vissen, we eten heerlijke vis! De volgende dag gaan we aan land en maken een mooie wandeling. We klimmen in een kloof langs een waterval. Het wordt wat lastig en wanneer Fien bijna helemaal nat is na een val gaan we terug. De heren klimmen nog iets verder en zien het begin van de waterval.
Langs het strand en met stokken om de meeuwen van ons af te houden, lopen we naar het dorpje. Alsof we eeuwen terug gaan in de tijd. Geen stroom, geen auto’s wat een rust. En bloeiende hortensia’s.

De tweede nacht was wat hobbelig, tijd om te gaan. We vertrekken vroeg naar Terceira, een kleine dag zeilen. Nu liggen we in de haven van Angra do Heroismo. Een sfeervolle, mooie stad vol geschiedenis. We vallen met onze neus in de boter want er is er een festival in de stad. De komende dagen gaan we genieten van optochten, stierenrennen en heerlijk lokaal eten.
Zoals het er nu naar uit ziet lijkt er tweede helft volgende week een goed weergat te ontstaan om naar Engeland over te steken, ongeveer 10 dagen.

20130625-005006.jpg

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*