Mfransen/ September 23, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

We liggen in een prachtige baai bij Alvor. Net een mini waddengebied met zandbanken die komen en verdwijnen om de zes uur. Gisteravond een heerooms spontane BBq op het strand met vier nederlandse gezinnen. Enige dat ontbreekt is internet aan boord. Het dorp is redelijk ver weg dus we gaande de boot en lopen naar een café want Fien heeft een Skype- date. Toch wel lastig om een gesprek te voeren. Zoveel als ze thuis te kletsen hebben, zo lastig lijkt het nu. Maar toch stilt het de honger naar de eigen vertrouwde vriendjes weer even. We proberen meteen wat meer vriendjes van haar en Max, maar dat lukt helaas niet helemaal.
Inmiddels schijnt de zon weer, jawel we hebben zowaar regen hier! De boot is weer schoon en gaan weer teruglopen. Een mooie wandeling door een uitgebreid duingebied.

20120923-144653.jpg

Share this Post

5 Comments

 1. Leuk om het enthousiasme in de stemmen te horen! Goeie oversteek “uit Europa”. Spannende volgende fase.

 2. Nog een paar daagjes en dan kan ik het allemaal live zien en meemaken! Ik heb er zin in!!

 3. Hoi luitjes,

  wij hebben vanmorgen jullie filmpje bekeken met de dolfijnen… WOW!!!
  Wat onwijs gaaf dat jullie dit allemaal mogen meemaken zeg!!
  Misschien kan Tess een keertje met Max skypen, het staat wel onderin de balk maar weet niet precies hoe het werkt!

  Groetjes van Diane en Tess en een dikke knuffel van Tess aan Max!

 4. We hebben vandaag geen internet connectie . We wilden heel graag nog een keer Skypen voordat jullie weer aan de grootte tocht beginnen. Gr. Biljana

 5. Ha travellers,

  Ik zie dat jullie zijn aangekomen in Albufeira in de Algarve. Ik ben daar meerdere malen geweest, maar kan me geen voorstelling maken bij de haven (wel bij het strand).
  Als jullie in zijn voor een mooie wandeling, overweeg dan een stukje terug te lopen langs de kust richting Armacaou de Pera.

  Halverwege (dichter bij Albufeira) staat een riante villa (destijds van een Rolling Stone of Cliff Richard) boven een van de mooiste baaien die ik ooit gezien heb.
  Vanaf de zee kun je door een rots heen zwemmen (klein bootje kan ook), waarna je in een soort James Bond achtige baai komt. Een strandje omringd door hoge rotsen!

  Vanaf het strand is een (heel lange) betonnen trap naar de villa, waar je ook weer bij de weg kunt komen.

  Ik heb de baai ooit ontdekt al hikend en zwemmend langs de kust van Armocaou de Pera naar Albufeira en heb de baai in latere bezoeken (met moeite) ook nog terug gevonden via de weg.
  Ik zou zeggen wandelschoenen en zwembroeken aan en succes of pak de zodiac (bij rustige zee) en vaar langs de toch al adembenemend mooie rotskust terug. (scheelt je een dure sightseeing met een vissersboot)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*