Mfransen/ January 25, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 10 comments

Uitgeklaard, boot weer vol met voorraden, de hele steiger vertrekt dit weekend… maar wij blijven nog even. Ons verstaging is nog in Nederland. Wat een snertdag, we balen wel. Technisch gezien qua timing geen man overboord, we hebben nog geen haast en we liggen op een goede plek om nog wat langer te blijven, maar nu voelt het even niet als onze eigen keus om hier nog langer te blijven.
We hoorden vanochtend dat de verstaging in het vliegtuig zat dat niet vanaf Schiphol vertrokken was.. het schijnt snertweer te zijn in Nederland? Nadat we de afspraak maakten met Neutmast om nieuwe verstaging te sturen duurde het even voordat het aangeleverd was en daardoor ging de eerste week voorbij, nu is het vliegtuig aan de grond blijven staan en komt het vrijdag as. De kist landt pas laat dus we verwachten dat alles pas maandag eind van de dag door de douane is (als we geluk hebben)… Misschien lukt het wel om de verstaging hier na 3 weken te weken te hebben. We zullen de andere boten hier aan de stijger uitzwaaien en er later achteraan varen.
Jullie zullen denken waar maken ze zich druk om. Zij zin lekker op reis en wat maken twee weken nou uit. en misschien is dat ook wel zo. We moeten even de knop omzetten genieten van de extra dagen die we hier hebben. Misschien lukt het dan toch nog om langer dan 5 minuten in de hangmat te liggen, of ‘s avonds naar de volle maan te kijken of met de kinderen nog wat van hun oude kleren en speelgoed naar een weeshuis te brengen. OK, een snertdag met extra lekker rookworst dan! Daar kikker je van op. Dus een blik erwtensoep uit onze ‘kelder’ gehaald, we hadden zelfs nog een extra rookworst. Uithuilen en opstaan = niet zeuren en lekker nog even genieten.

Gisteren hebben we mijn ouders naar het vliegveld gebracht (hmm dus eigenlijk was gisteren ook een snertdag), we hebben genoten van de tijd dat ze hier waren. Hun huisje was de school, de keuken, de borrel-, eet- en douche gelegenheid. Het was ook voor de kids heel fijn om ze ze dicht bij de boot te hebben, Fien en Max konden zelf naar ze toe lopen. En ik vond het heerlijk om bij hen in het huisje aan een echte tafel de krant uit Nederland te lezen, dat was heel lang geleden! Samen hebben we veel van Suriname gezien en geleerd. Het was lang gelden dat we zo lang met elkaar zijn opgetrokken, dus heel bijzonder. Ik hoop dat ze de overgang van 30+ graden naar het snertweer in Nederland (althans de kou) te boven komen. Nu zijn we zijn weer met z’n vieren en helemaal op de boot en afgezien van bovenbeschreven ‘vuiltje aan de lucht’ gaan we verder met ons reizende leven. School, klussen aan de boot, alles gaat gewoon door. Over zes maanden zien we ze weer!

IMG_6874 - kopie (640x427)

Share this Post

10 Comments

 1. Heerlijk zo’n snertdag! Blijf er niet te lang in hangen, want erwtensoep smaakt toch helemaal niet lekker bij 30 graden 🙂 En hier is het voor het laatst een ‘snertdag’ want vanaf morgen zet de dooi in en dan regent het volgende week opeens weer warm water. Maar nu kunnen we nog even van het ijs en het laatste beetje sneeuw genieten. Ik hoop voor jullie dat de verstaging snel komt en dat jullie dan snel verder kunnen naar een volgende heerlijke bestemming, voor nieuwe avonturen, waar wij via de blog dan weer vol jaloezie van kunnen mee genieten. NC eten was vorige week en dat was heel gezellig. Over 3 weken zitten we bij Steef. Morgen zie ik Dorien en Karen voor een kop koffie. Ongelooflijk dat jullie al op de helft zijn, jakkes wat gaat de tijd toch snel. Veel plezier met z’n viertjes verder, ik volg jullie op de voet en denk veel aan jullie. Heel veel liefs, Paulien xxxx

 2. Een leuke snertdag(en). idd lekker blijven genieten. We zijn wel benieuwd naar jullie volgende bestemmingen. Het is in Ned idd koud en ijzig. De dooi gaat dit weekend inzetten, wij vinden het niet erg, we willen eigenlijk stiekem wel weer voorjaar, zon en weer zeilen. Nu staat er een kacheltje in de boot die haar vorstvrij moet houden. Ben heeft afgelopen week ijs gehakt, ja ook het zoute water was bevroren. Als dit zo door blijft gaan gaat de boot volgend jaar winter de kant op! Dit is nu al het tweede jaar dat het zoute water bevriest. Of volgend jaar naar een warm gebied zeilen is ook een optie……net als jullie. Dat lijkt ons wel wat. Ach wie weet komt het er nog eens van, als Ben wat kan regelen op zijn werk. Voor jullie, heel veel plezier en hopelijk gaat het vlot met de nieuwe verstagingen, succes. Wintergroeten vanuit Den-Helder.

 3. Kunnen jullie echt niet met de huidige verstaging met de hele club mee? Als ze een paar dagen wachten gaan jullie en masse. Beetje solidariteit moet toch kunnen! Wat is jullie volgende ontmoetings punt? Ver weg? Hoe zijn de weersverwachtingen? Het lijkt me zo gezellig samen uit, samen thuis, enz.
  Affijn een beetje gezeur van een oude stuurman op de wal, die zich de teleurstelling met rede voorstelt. Je voelt je toch veiliger als je een beetje in konvooi zeilt.
  Hoop dat eea snel in orde komt. Als ze niet willen wachten, nog een paar dagen relaxen in Paramaribo, (zal ik er ooit komen?)
  Veel lieve groeten, Hans

 4. Zo’n snertdag wil ik ook!!! Sorry, mijn tenen zijn er net bijna afgevroren dus klaag gewoon ook even. De zon schijnt vandaag wel dus prachtig. Dat is dan de upside. Morgen schaatsen? Kunnen jullie je daar nog wat bij voorstellen. Gisteren moest de eerste tourtocht op natuurijs worden afgeblazen omdat er teveel belangstelling was. De kwaliteit vh ijs holde achteruit en men moest min of meer worden geevacueerd. Winter… altijd lachen in NL.
  Liefs Lot

 5. Wij genieten volop van snert en gluhwein, dus hier zeker geen snertdag, week;)
  kids schaatsen naar hartelust, zonnetje erbij en daarna heerlijk bij haardje opwarmen…..
  Hoop dat het vliegtuig snel kan vertrekken en jullie benodigde onderdeel overvliegt.
  Wij genieten volop en doen jullie dat vooral ook heerlijk:) veel plezier!!

 6. inderdaad hier in NL is het zeker geen snert dag of snert week, dehele weeklekker schaatsen op Giethoorn en sleeen, althans voor Thom en ARne. Ik lig met mijn dikke buik op de bank. Nog twee weekjes en dan komt de baby.

  Succes met de verstaging!

  gr Debby Arne en Thom

 7. Het zijn hier heerlijke snertdagen! Heerlijk schaatsen en sleeën. Wat een ijs/sneeuw pret. Ik kan mij voorstellen dat de consequenties van dit heerlijke winterweer voor jullie niet heel fijn zijn. Ik hoop dat de materialen snel arriveren. Veel liefs Margoo

 8. He Roos, de rest van de SBoe dames zitten nu een lekkere warme koffie te drinken en weer eens bij te kletsen. Ook over jullie natuurlijk. Have fun en liefs van ons 3

 9. Er zijn prima tuigers in Grenada…………

  1. Hoi Martin en Marieke, leuk te zien dat jullie ook meelezen met ons (zoals wij ook deden;). Begrijp ik uit je mail dat jullie in Grendada eea aan jullie verstaging hebben laten doen? grt Mathieu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*