Mfransen/ February 4, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

De zeebenenen komen toch langzamerhand wel weer. De kids kunnen weer lekker binnen lezen en spelen, terwijl we slingeren. Er staat nog steeds goede wind, ‘s ochtends halen we de riffen van de afgelopen nacht eruit. De dag was redelijk rustig, maar rond zonsondergang gaat het weer harder waaien en doen we er weer een rifje in. We blijven rond de 6-8 knopen varen met dit etmaal een totaal van 157 mijl. Op dit moment hebben we nog 137 mijl te gaan. We beginnen te rekenen; hoe laat komen we aan? Onze regel is dat we in principe niet in het donker een onbekende haven/baai binnen willen komen. Maar Tobago heeft nog een andere incentive om overdag aan te komen. Als je buiten kantoortijden wilt inklaren (en dat schijn je meteen na aankomst te moeten doen) dan krijg je een boete. En met dat geld kunnen veel leukere dingen doen, dus we doen ons best of er overdag te zijn. Als het lukt willen we naar Store Bay,in het zuiden van de westkust, we hoorden dat je daar heerlijk ligt.
Het water is hier weer de mooie diepblauwe kleur, een mooie contrast met de witte schuimkoppen die ontstaan als de boot een golf wegduwt.
We hebben twee keer een groep dolfijnen rond de boot gehad, elke keer weer een magnifiek gezicht. We kijken voordurend om ons heen op zoek naar grotere dieren, maar nog niet gezien. We lezen en doen spelletjes.

Share this Post

4 Comments

  1. Adembenemend jullie verhalen! Hier slechts regen!

  2. Heerlijk om jullie weer dagelijks te volgen! Goede trip verder. xxx Paulien

  3. Jullie hebben het onderweg-ritme alweer snel te pakken. Als jullie tegen de zomer nog zin in een extra etappe hebben, kunnen jullie op kraamvisite in Trondheim. Thieu, je clubgenoot Gelein is 2 weken geleden vader geworden van een zoon. Goeie reis in de Caraiben, veel plezier! Lukas

  4. Heb alle fotos van afgelopen tijd gezien, en enkele gedownload. Alsof ik er nu zelf geweest ben. Geweldig. Nu de fotos van onderweg en Tobago. Kijk er naar uit. Veel zeil plezier, Zeeluitjes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*