Mfransen/ February 3, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

In het eerste etmaal 160 mijl afgelegd en we racen nog steeds met 7 knopen (1 knoop is 1,8 km/uur) naar Tobago. We zitten sinds vanochten weer op een mooie diepblauwe zee. De wind is wat afgenomen, maar de golven geven ons soms nog een aardige zet. Dan komt er een grote plens zout water de kuip in, getsie wat is dat zout zeg! Helaas kunnen we niet zien hoe hard het waait want de meters met de windinformatie doen het ineens niet meer. Ook doet de AIS het sinds gisteren niet meer… Nog wat klusjes voor op de lijst voor Trinidad.
We hebben vandaag veel gelezen, een cake gebakken, maar meer lukte nog niet. Fien heeft geen last van zeeziekte, de pillen werken. Thieu heeft ondanks de pleister nog wat moeite met binnen zijn. We werden opgeroepen door een frans marine schip dat wilde weten of alles goed was aan boord. Waarom vragen ze dat zo nadrukkelijk? We besluiten maar een eind uit de kust van Venezuela te blijven, dat is het enige stuk op onze route waar mogelijke piraterij plaatsvindt…Vandaar ook de patrouille van de fransen?
Nu we gaan de nacht weer in, het is al aardedonker buiten, de maan komt pas later op. Het is minder bewolkt dan gisteren dus we hebben wel zicht op een mooie sterrenhemel.

Onze positie op dit moment:
08.13 Noord, 57. 03 West

Share this Post

1 Comment

  1. Weet je zeker dat het een Frans marine schip was? Grapje. Geniet van het uitspansel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*