Mfransen/ March 15, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

Drie dagen liggen op deze schitterende plek. De wind is fors en loeit ons om de oren, maar die maakt het water niet minder helder of schitterend turquoise.
Vanaf Union Island varen we door naar De Cays, een kleine groep eilanden omringd door een koraalrif. De eilandjes zijn klein en onbewoond en iedereen komt er om van het schitterende water te genieten, je kunt hier ook alleen per boot komen. We hebben er lang naar uit gekeken om hier te zijn. In nederland hoorden we de verhalen over hoe prachtig het hier zou zijn. En nu zijn we er!

Net nadat we ons anker hebben laten vallen komt er een boatboy op ons af, hij heeft verse lobster (voor de kenners; het zijn langoestines). Omdat we daar hebben we wel zin in hebben, gooit hij een grote tas vol levende , hele grote kreeften op de bodem van zijn boot. Zoek er maar een uit, prijs per pond af te rekenen. Ze kunnen ze ook koken, no problem! We kiezen een prachtbeest van 4 pound die anderhalf uur later in zilverfolie in de kuip ligt. De kinderen bekijken het beest aandachtig maar gruwelen van het idee om hem ook op te moeten eten. Ondertussen haalt Mathieu zijn gereedschapskist naar boven want we hebben wel wat tools nodig om dit beestje te kraken.

Onze dagen zijn gevuld met school doen en heel veel zwemmen en snorkelen. Vlak voor een van de eilanden is een graasgrond voor schilpadden, er groeit veel gras en er zijn schildpadden te zien in het ondiepe water. We zien veel schildpadden en wat een wonderlijk gezicht. Ze grazen echt, als het stil genoeg is hoor ik de grassprieten afscheuren. Fien vind snorkelen toch nog best eng en ziet er al snorkelend een, terwijl ze de rest vanuit de bijboot bekijkt. Ze komen regelmatig omhoog om adem te halen en dan ziet ze dat heel goed.  We bezoeken de anderen strandjes en snorkelen aan de rand van het rif tussen het koraal. Er zijn kleine boeitjes gemaakt waar we de dinghy aan vast kunnen maken. Het water is hier ondiep, glashelder en we zien veel vissen en prachtige planten die loom in de deining van de zee wuiven. Gek idee dat je wel midden op zee zit.

We blijven drie dagen en genieten van het helder warme water, de mooie zee en elkaar. Fantastisch!

Share this Post

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*