Mfransen/ February 10, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

We zijn goed aangekomen in Trinidad gisteren. Een groot walhalla voor boten. Trinidad is een en al beboste heuvel, in de baai van Chaguaramas is er een lange rij meten botenindustie tegenaan geplakt. Je kunt hier alles voor je boot krijgen en gefixt krijgen.
Mathieu heeft meteen afspraken gemaakt om uit het water te gaan. We gaan pas woensdag want daarvoor is het carnaval en je staat niet voor je lol op de kant. Het is hier al heet, maar op de kant schijnt het verschrikkelijk heet te zijn. De kids zijn dolgelukkig dat ze de kinderen van de Sailaway hier weer zien. Raar genoeg zijn zij hier ook net het water uit geweest om ongeveer hetzelfde probleem op te lossen als wij… De Jan van Gent gaat na ons uit het water voor een soortgelijk probeleem. Het is wel een groot zeilers gebeuren. Elke ochtend is hier een netje (radio contact met de marifoon) waarin allerlei zaken aangekondigd worden, te ruil aangeboden worden (buitenlanders mogen hier niets verkopen) of uitstapjes aangekondigd worden. Ik heb het idee dat er boten zijn die hier al heel lang liggen, tijdens het netje werden heel veel mensen heel familiair aangesproken. De rest van de dag is datzelfde kanaal het kanaal waarop boten elkaar oproepen. Daarna gaan ze samen naar een
andere frequentie om verder te kletsen. Het is dus de hele dag een geklets van jewelste.
De baai van Chaguaramas ligt vol en je kunt er niet zwemmen. Om nog even een paar dagen te ontsnappen aan deze drukte zijn we vanmiddag naar het laatste eiland van Trinidad gezeild, Chacachacare, dat ligt heel dicht bij Venezuela. Het is een oude leprakolonie waar veel slaven heen gebracht werden. Morgen gaan we het eiland eens bekijken, waar naast een paar vervallen gebouwen niets is. Onderweg hebben we nog bezoek gehad van een grote groep dolfijnen. Max en Fien hebben we boeken er weer bij gehaald om te bekijken welke soort dit was, maar ze zijn er nog niet uit. Ze waren groter dan die we eerder gezien hebben. Eindelijk mooie foto’s kunnen maken.
Maandagmiddag gaan we weer terug. Suzanne regelde dat we nog naar carnaval konden, dat is maandag en dinsdag. We gaan dinsdagochtend op 6 (!!) uur al naar Port of Spain, dan hebben we nog plek op de tribunes.. Ik ben heel benieuwd naar dit mega spectakel.

Share this Post

5 Comments

 1. Hoi Mathieu, Roos, Fien en Max,

  Goed dat jullie zo genieten van alles wat op je pad komt. Hopelijk lukt het snel om de reparatie uit te voeren. Wij wensen jullie nog heel veel leuke en mooie momenten met de Waltzing Mathilda.

  Groetjes vanuit Dominica,

  Johan, Joke, Tim en Bas (Beluga-bemanning)

 2. Roos,

  Kijk maar eens hoeveel zeilboten er ook zeil op de boot hebben, dan begrijp je waarom de meeste mensen zo familiair met elkaar zijn in Chacaramas.
  En doe fast fred de groeten als je hem tegenkomt, (moet eigenlijk gebeuren als jullie hem niet tegenkomen, komt hij jullie wel tegen!)

  De mero’s

  P.s. Wij zijn in santa Lucia

 3. Het gaat nu voor ons gevoel nu opeens wel weer snel, na een iets langer dan gepland oponthoud in Suriname. Jullie zijn nu echt in de Carribean! Een hele reeks eiland bezoekjes in het verschiet? Goed om te lezen dat Matthieu ook nog echt gezeild heeft, op die Hobiecat 😉

  Succes met de reparaties en heel veel plezier bij het carnaval!

  groeten, Nicolien en Martin

 4. zal best schrikken zijn een scheur in je romp? we zijn benieuwd of het goed te repareren is maar jullie zijn niet de enige die het is overkomen. Er zal dus veel expertise zijn op dat gebied en iedereen helpt iedereen nietwaar? Geniet lekker van Trinidad, de carnaval het heerlijke weer en vooral elkaar! Wij kijken smachtend uit naar het voorjaar, de zon schijnt wel maar het is vandaag erg koud met die gure harde oostenwind. De groetjes en enjoy!

 5. Zondag hebben we carnaval in Brabant gevierd. Wat was het koud!In het begin leek het mee te vallen maar er stond een harde wind zodat je uiteindelijk tot op je botten bevroren was. Wat lijkt het me heerlijk om carnaval te vieren in de zon 🙂 Goede reis!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*