Mfransen/ November 7, 2013/ Mathroos/ 12 comments

‘Vind je het nog leuk?’ vraagt de oncoloog me gisteren. ‘Nee, maar het lijkt me niet dat stoppen nu een optie is’ zei ik. Ze lacht, ze bedoelt het goed en ook zij weet dat humor belangrijk is.

Gisteren was de start van de derde kuur. Bloedprikken en naar de oncoloog. Zij beslist dat ik door kan, niet dat ik daaraan twijfelde want ik voelde me de laatste dagen heel goed. Het bloedprikken via de portacath ging goed, ze laten meteen alles eraan zitten zidat ze morgen meteen kunnen starten en niet opnieuw hoeven ‘aan te koppelen’.

Met behoorlijk meer tegenzin wacht ik nu tot het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan. Ik vond de tweede kuur zwaarder dan de eerste dus ik begin wat afkeer te krijgen tegen de chemo. Goede nieuws is dat de onvoloog voelde dat de tumor kleiner wordt, en toch zie ik nu even op tegen ziek.

Maar goed ik ben er klaar voor. Huis opgeruimd en schoon, koelkast is gevuld, pillen liggen klaar, maar ook pruimen, soep, krackers, cola, en buurvrouwen zullen koken. Ik kan weer even in de overlevingsstand.

Ondertussen stroomt mijn whatsapp vol met lieve berichten die me succes wensen. Het is zo fijn dat er zo verl mensen aan me denken. En ja, na vandaag nog maar een te gaan! Jippie!

Share this Post

12 Comments

 1. Hi Roos, hou vol! Leuk dat de tumor kleiner wordt – de medicijnen doen goed werk. Knuffel voor jou, Mathieu en de kinderen

 2. Hi Roos, sterkte nog vandaag! Jammer dat we elkaar gisteren al met al niet meer gesproken hebben, maar dat komt binnenkort zeker wel weer 🙂 Goed nieuws dat de tumor kleiner wordt, dan weet je waar je het voor doet, maar maakt het nu niet minder intensief… Je doet het goed; heb bewondering voor je!

 3. Lieve Roos, heel veel sterkte! Zet ‘m op! Weg met die …. Tumor!!!
  Ook knuffels voor mathieu, fien en max

 4. lieve roos, heel veel sterkte. De tumor wordt KLEINER, daar doe je het voor……..dus weg met dat K.. ding.
  Dikke knuffels van ons allemaal, hou je taai. Als het heel erg is doe dan je ogen dicht en vebeeld je dat je op de Waltzing Mathilda zit met orkaan kracht……de storm gaat een keer liggen!!!!
  liefs van ons

 5. Hoi Roos, wat een fijn bericht dat de tumor kleiner aan het worden is, dat is de bedoeling, weg ermee! dat hoort niet in je lichaam. Het voorlopig nog doorbijten maar jij met jou doorzettingsvermogen komt er wel en je hebt allemaal lieve en zorgzame mensen om je heen. Heel veel sterkte de komende dagen, je moet er doorheen. Zet ‘m op Roos! liefs en de groetjes voor allemaal.

 6. Lieve Roos,

  Sterkte! Maar het is fijn dat je weet dat ‘t werkt. Zo zie je, dat het verliezen van je haar inderdaad een goed teken was. Het liet zien dat je lichaam erg haar best doet om te vechten. En dus met succes:)) Veel liefs.

 7. Hoi Roos, inmiddels is deze kuur ook weer ‘binnen’ en heb je er nog maar een te gaan. En wat een goed tussentijds nieuws, dat de tumor slinkt… Beter dat die chemo haar werk doet! O zo!
  Nu weer knokken tegen de moeilijke dagen en dan nog EEN keer te gaan!
  Liefs, Wen

 8. He Roos, heel veel succes weer met deze kuur!
  Lieve groet Marieke

 9. Hi Roos, heel veel succes weer met deze kuur!
  Lieve groet Marieke

 10. Hallo Roos, In deze boxring is je tegenstander heel geniepig, maar jij weet met je oncoloog kennelijk voldoende rake klappen uit te delen. Kan je ter afleiding je gedachten nog naar het afgelopen jaar sturen? Hoe gaat het met je boek over de reis. Ik heb op m’n laptop het eea opgeslagen maar dat is toch veel hapsnap. Af en toe bekijk ik de foto’s. Fantastisch.
  Voor jou en jouw gezin nogmaals veel sterkte.

 11. Lieve Roos en familie,

  We denken aan je. Veel succes met kuur 3.

  Gr Caroline en Freek

 12. Hoi Roos, je kent me niet, ben ook een zeilster en bij toeval op je site gekomen. Deze zomer was ik in NL en heb ook borstonderzoeken en echo’s gehad en was best spannend (want wat als… ) maar was allemaal goed. Wat als…is bij jou nu werkelijkheid. Ik lees je verhalen en leef met je mee vanaf de boot in Guatemala, Rio Dulce. Ik wens je heel veel sterkte toe. Liefs, Annet, sy Panache (www.sailpanache.nl)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*