Mfransen/ August 14, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

We zijn nu precies een maand onderweg en we moeten aan een ding nog erg wennen: het vrijwel totale gebrek aan een internetverbinding. Open wifi-verbindingen zijn er nauwelijks. In Salcombe hadden we een inlogcode verkregen bij een kopje koffie en de volgende dag ben ik nog even terug gegaan voor wat laatste voorspellingen. De dekking was zo zwak dat ik de Eeepad ongeveer over de muur moest vasthouden om een beetje verbindingen te hebben. Het echte zwerversbestaan is begonnen zullen we maar zeggen. We zijn nu in Spanje en hebben hier voor een maand een abonnement voor normaal internet kunnen kopen. De komende tijd zijn we dus even “normaal”online. Dit betekent ook dat we kunnen skypen. Vooral Fien en Max willen dat erg graag maar we hebben nog niet veel skype-adressen gekregen.

Onze positie

Voor degenen die “realtime” willen weten in welke haven we uithangen kan ik jullie marinetraffic.com aanraden. Op deze website worden boten als ze in de buurt van een deelnemende AIS-ontvanger zijn weergegeven. Ik moet wel waarschuwen: als we ineens verdwijnen als we een end de zee opgaan dan zijn we niet gezonken maar gewoon buiten bereik van iemand die de gegevens aan de website doorgeeft. je kan zelfs je eigen “vloot” aanmaken en dan krijg je zelfs mailtjes als we ergens vertrekken of aankomen. Op onze website staat een link naar de posities die we doorgeven via onze SSB-zender. Elke keer als ik contact maak zal ook daarmee onze positie worden doorgegeven. Ook midden op de ocean.

Foto’s

Ik heb vandaag ook een nieuwe pagina aangemaakt met fotoboeken van juli en augustus. (onder media/foto’s onderweg). Ook op de homepage staat rechts nu de link naar het actuele fotoboek. Filmpjes volgen nog maar Joost heeft al een voorproefje gepost in een van onze eerdere berichtjes: het belgische basketbal en hollandse pispaaltje waren echte geweldig!!!

Share this Post

3 Comments

 1. Hoi luitjes, Ben vond het erg leuk om jullie op deze manier te ontmoeten! maar dat was wederzijds heb ik begrepen. Deze trip heeft Ben echt goed gedaan, er komen allerlei plannen op tafel, nu eens zien wat de uitwerking gaat worden. Ik zal deze foto’s vanavond aan Ben laten zien, hij is weer lekker thuis en drie keer raden wat wij gaan doen ‘t komend weekend…….. Have fun together, Adios

  Ik wilde deze tekst bij de foto’s in het fotoalbum zetten maar toen moest ik weer inloggen via een yahoo account, daar heb ik even geen zin in dus heb ik de tekst hier maar geplakt. Leuke foto’s hebben jullie gemaakt, jullie zien er ontspannen uit, dat is heel mooi!
  Oja Ben vroeg nog hoe het met Max zijn voet is “splinter” het zal wel al over zijn denk ik.
  Doei doei

 2. Hoi Petra, het was inderdaad erg leuk om Ben in La Coruna te ontmoeten en ook om de Urania te bekijken. Veel plezier op het water in NL; hoop dat het een beetje aardig weer blijft daar.

 3. Kan via de website niet reageren dus dan maar op deze manier.

  Je berichten worden goed gelezen hoor Matthieu.

  Op deze manier gaat de tijd minder snel Omdat je best vaak van alles over jullie Avontuur leest.

  Ga zo door.

  Adios. Arturo

  Op 14 aug. 2012 om 01:18 heeft “MathRoos….” het volgende geschreven:

  > >

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*