Mfransen/ October 22, 2013/ Mathroos/ 2 comments

Afgelopen zondag ben ik samen met Arne wat laatste klusjes aan boord gaan doen. Een raar moment was het uitbouwen van de kortegolf zender waar we een heel jaar lang contact hielden met alle boten om ons heen. Papa Delta Een Whisky Mike Alpha voor de zendamateurs en Waltzing Mathilda voor de rest: Lekker kletsen over weer, wat we gezien hadden of waar we de beste ankerplaatsjes konden vinden. Soms ook als steun en toeverlaat als andere boten een moeilijk moment hadden. Een van de meest gedenkwaardige momenten was toen we op Max’ verjaardag – 19 december vorig jaar – over meer dan 3000 mijl afstand hadden met Opa en Oma via de zendamateurs in Dordrecht. Echt heel bijzonder.

De afgelopen tijd was de radio al een beetje werkeloos. Eenmaal terug in de haven kan je niet meer goed ontvangen en is een zender naast alle andere communicatiemiddelen overbodig. En omdat de Waltzing Mathilda nu echt te koop staat moet ook de radio er maar eens uit.

Daarom voorlopig voor de laatste keer: “Waltzing Mathilda uit”

Share this Post

2 Comments

  1. Hoi het lijkt me zo’n raar idee om dit hoofdstuk af te sluiten. Zoveel meegemaakt en beleefd met jullie boot en dan……..is het over en uit. Boot te koop! Ook best heftig tussen alle andere beslommeringen door. We hopen voor jullie dat de boot niet al te lang te koop moet liggen. Wij zoeken een geschikt moment om de zeilen van de boot af te halen maar als we de voorspellingen zien gaat dat het komend weekend nog niet lukken. Ach we hebben nog geen haast. De boot gaat komende maand wel het water uit voor onderwaterschip en andere werkzaamheden, we hoeven ons dus niet te vervelen. Tussentijds (naast werken enzo) zorgen voor (schoon)moeder en de nodige sociale contacten, de weken en maanden vliegen voorbij. Een goed weekend en lieve groetjes vanuit Den-Helder.

  2. Tja, dat is dan wel de echte afsluiting. Je “huis” verkopen waar je zulke goede herinneringen aan hebt! Het huis weg, maar de herinneringen blijven.
    Ennehhhh… volgens mij heb ik het nog nooit zo schoon en netjes gezien daarbinnen 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*