Mfransen/ May 5, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 2 comments

Het water is op, ineens kwam er geen druppel meer uit de kraan. Lastig hoor als je gewend bent zoals wij rijke blanke mensen dat er altijd water is. Inmiddels weten wij beter. Op de Kaap Verden zagen we dames met hele grote jaeeryvans lopen naar de pomp die een keer per dag open was. Ook op Union Island zagen we een grote rij mensen bij de gemeentelijke wateropslag. Op Antigua en St Eustatius heeft iedereen een eigen tank in de achtertuin. En in Nederland komt het eindeloos lang en zuiver gewoon uit de kraan!

Maar bij ons nu niet meer. Gewoon vergeten de tank te vullen. De meter stoond al een paar dagen in het rood, we moeten water tanken zeiden we nog tegen elkaar. Maar Mathieu is vandaag de hele dag met onderhoud van de motor bezig geweest en als die uit elkaar ligt kunnen we niet naar de kade varen om te tanken…. Dus de afwas blijft staan en voor de hoognodige dingen gebruiken we het water uit de 5L vaten die ik de afgelopen dagen al voor de oversteek aan boord aan het slepen ben. En hopelijk is morgen (zondag) de marina open zodat we kunnen tanken. Anders moet de afwas nog een dagje wachten haha!

Share this Post

2 Comments

  1. Volgens mij kan je ook met zeewater de afwas doen. Of is dat water ook op? Beetje naspoelen uit de 5 liter fles. Moet ik even langs komen om de afwas te doen? In my dreams. We gaan over 14 dagen naar ons stekkie in Kroatië, als Annefloor dat tenminste toelaat. Ze is zo trots op haar Daantje (het mooiste meisje van de wereld).

  2. Ik kan al een hele tijd jullie positie niet meer downloaden. Jullie zijn niet de enigen die ik intensief volg. Nu sinds een paar weken zijn Betty en David onze Amerikaanse vrienden via Kas/Turkije vanuit Sicilië aan het oversteken naar Kas. Nu midden in de Griekse wateren. Dit alles op de laptop. Ik moet mezelf troosten met het schuren en weer tot zeilboot opbouwen van onze omgebouwde motorboot van 5.90 meter in het Fort Kudelstaart aan de Westeinder plas. BBBRRRRR. Jullie zijn mijn troost.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*