Mfransen/ February 14, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 3 comments

De dag na carnaval begint iedereen weer met werken, alle werven opereren weer volop en wij gaan het water uit. We gaan op het droge wonen. Powerboats heeft een heel groot terrein waar honderden boten op de kant kunnen staan. Als we uit het water gaan en zien meteen dat ze weten wat ze doen. Toch altijd erg onwennig om je boot/huis zo in de lucht te zien bungelen. We krijgen het plekje van de Sailaway die er net met hetzelfde probleem (en zelfde boot) stond. Hun boot ziet er weer fantastisch uit en zij gaan richting de tobago keys.
Ons leven wordt wel even anders de komende dagen. met een ladder klimmen we bijna 4 meter omhoog om op de boot te komen. We kunnen binnen gewoon alles doen maar moeten wel wennen aan het feit dat we niet schommelen. Alleen de wc’s en wastafels kunnen we niet gebruiken. Normaal loopt alles wat daaruit komt gewoon in zee, maar dat gaat nu natuurlijk niet. Dus staat er ‘s nachts een emmer voor noodgevallen. We hebben op een afvoer van de wastafel in de keuken een tuinslang gemaakt met een emmer eronder zodat we daar wel gewoon de kraan kunnen gebruiken, het water komt gewoon uit onze eigen tanks. Gelukkig zijn er overal wc’s en douches op het terrein, ook wasmachines, internet ed. Wij staan hier maar kort, maar het stikt hier van de boten die al maanden op de kant liggen. Ook de boot van mijn oom heeft hier lang op de kant gestaan.
We worden wel even goed sjacherijnig als we horen dat de klus wel tot 2 weken kan duren. Alle andere nederlandse boten zijn al een eind de carieb omhoog en wij liggen nog hier . Het kost ons enige moeite om het te accepteren. Maar het is niet anders. We kunnen ervoor kiezen om er niets aan te doen of het half te doen,maar dan moeten we als we terugkomen weer op de kant. En in Nederland is alles duurder, dus we doen het hier en we doen het goed. We zeggen ook dat we de boot gaan verkopen na de reis…
School gaat gewoon door. Vlak bij de boot is een klein gebouwtje met tafels en banken, net een klein schooltje eigenlijk. Het is er koel, dat is wel belangrijk en er is een drinkfonteintje waar heerlijk koel water uit komt. We staan vroeg op want op 8 uur brand de zon al en is het warm. Vanaf vroeg hoor je al het geluid van slijptollen, schuurmachines en de kraan die de volgende boot uit of in het water haalt. Na het ontbijt, dat we soms gewoon aan boord hebben en soms ergens bij een standje langs de weg halen, gaan we aan het werk.. De kids en ik gaan naar school, Thieu gaat de boot te lijf. Tussen de middag rusten we wat, daarna doen we boodschappen, de was, spelletjes ed. Na het eten wassen de kinderen af terwijl Thieu en ik samen nog wat klussen doen. Geweldig dat de kids al redelijk zelfstandig zijn en ons kunnen helpen. We gaan nog wel op zoek naar een zwembad want dat zou wel lekker zijn om af te koelen. Er is een klein badje bij de haven naast ons maar daar zijn we gisteren weggestuurd… Niet welkom als je daar niet ligt.
Het bijbootje ligt in het water, dat gebruiken we om boodschappen te doen of ergens heen te varen. Nu we hier twee dagen zijn, hebben we onze draai al aardig gevonden. Nu maar hopen dat we de klussen snel kunnen klaren en weer op weg kunnen naar het blauwe water. Met een verbeterde boot welteverstaan.

Share this Post

3 Comments

  1. Adem in, en langzaam uit! Genieten van alles wat er is, of een beetje extra school, die twee weken zijn vast zo voorbij. Felipe en Florian hebben vakantie en hangen in hun pyjama op de bank of achter de computer. Florian kwam gister ziek uit school, maar de koorts lijkt alweer gezakt. Heerlijk die carnavalsfoto’s, in de zon! Wij waren in Gestel naar de optocht, maar daar was het zoooo koud! Ik krijg steeds berichtjes van de skype dat jullie online zijn, maar helaas krijg ik jullie niet te pakken. Volgende keer beter.
    Tot gauw, liefs Paulien xxx

  2. Oke, carnaval weer over en vol frisse moed aan deze klus beginnen, het is niet anders. Zo hoog aan boord wonen kennen wij ook, wij hebben een keer 4 weken zo geleefd en ach, alles went, ook dat je de toiletten en wasbakken niet kunt gebruiken (jullie de wasbakken dus wel). En wat genieten jullie straks weer als je in het water ligt, al die luxe. Nog even doorbijten en de klus ligt zo weer achter je. p.s. is het al gelukt met de verstagingen? Wij zijn net nog even lekker aan boord gaan koffie drinken, het is hier nog wel wat koud om te gaan zeilen, in de zon is het al wat warm aan het worden maar de noordoosten wind maakt het erg fris. We hebben geduld, voor je het weet is het lente.
    De groetjes aan allemaal van ons.

  3. Uhh, zelfde probleem? Groetjes Sailaway en tof dat jullie weer in het water liggen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*