Mfransen/ May 14, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 13 comments

Het is tijd om de carieb te verlaten. Morgen aan het begin van de middag gooien we de trossen los en gaan we richting de Azoren. Een tocht van drie weken.

De afgelopen dagen stond in het teken van weggaan. Boodschappen, klussen, daar schreef ik al over. We zijn nog twee dagen naar St Barts geweest. Dat was geweldig. Een schitterende baai met het meest heldere water dat we ooit gezien hadden leek ons een zacht vaarwel te willen geven. Het was een leuke trip met twee andere boten (Jan van Gent en Ostrea), barbequen op het strand en de kids die eindeloos op het strand en in het water met elkaar speelden. Ik wilde er echt niet weg, wat was het er heerlijk. De tweede avond was de Ostrea al terug naar St Maarten, maar kwam de Blabber er nog bij. Die gaan we niet meer zien want zijn gaan een paar jaar op reis, nog allemaal moois voor de boeg.

De tweede ochtend op St Barts zijn we nog een laatste keer gaan zwemmen op het heerlijke strand. Terwijl Mathieu en de kids het aangekoekte wier van de bijboot afschraapten ben ik langs de vloedlijn gelopen en heb afscheid genomen van de Carieb. De zon op mijn huid, de aardige mensen, de soms bizarre geschiedenissen van eilanden, de mooie natuur en het soms harde leven. We vonden het er indrukwekkend en heerlijk. Om in NLP termen te praten, ik heb ‘een anker gezet’. Ik heb de herinnering gekoppeld aan op een drukpunt van mijn hand. Het is dan de bedoeling dat als ik daar weer in knijp, alles wat ik daar op het strand voelde weer terugkomt. Voorlopig werkt het nog… Met koffie en cakejes op het strand en heel veel gezwaai namen we afscheid van Ben en Ingrid van de Blabber. Toch wel raar om boten met wie we lang opgevaren zijn, vaarwel te zeggen.

Daarna was het hard werken in de hitte, en we moeten langzaam toegeven dat we best naar wat minder warme temperaturen zouden willen gaan. Volgens de verhalen hebben we na vijf dagen varen al weer dikke truien aan, hmm eens kijken hoe dat zal zijn. Niet meer slapen onder een lakentje, zweten en alleen een T-shirtje aan. Ik heb de dekbedden uit de opbergplek gehaald, de truien uit de onderste krochten gevist.

Na het kopen van vers fruit en groenten zijn we praktisch klaar. Ik heb twee pannen met eten alvast gekookt. Morgen nog even de laatste opruimactie en schoonmaken en dan vertrekken we. Hier aan de steiger is het een drukte, de Ostrea en de Jan van Gent zijn met dezelfde laatste acties bezig. De Ostrea gaat ons voor, ze zijn net vertrokken. Zometeen gaan we nog een laatste keer lekker eten in het Franse deel van het eiland. 

We zullen proberen dagelijks via de SSB een update op ons blog te zetten. We zijn van plan om niet te stoppen op Bermuda, tenzij dat onderweg nodig blijkt. Het weer is voor de eerste week goed, maar we kunnen nog wel in een windstilte terechtkomen en dan moet de motor aan. We hebben veel diesel bij ons dus we kunnen dat wel even volhouden.

Nou lieve allemaal we gaan weer richting huis, al zijn we pas over drie maanden echt thuis. Bye bye!

Share this Post

13 Comments

 1. Behouden vaart en we kijken uit naar jullie terugkomst!! Gezellig borrelen en bijkletsen.

 2. Hee liefies, maak er een mooie overtocht van. Pas op bij Bermuda, zelfs bij ons thuis verdwijnen er zaken spoorloos in die driehoek 🙂 We kijken uit naar jullie dagelijkse updates. Tot in augustus! Kus Paulien

 3. Goede reis en behouden vaart!

 4. Een hele goede reis toegewenst met de juiste wind en een goede koers. Geniet ook van deze overtocht. Op naar de Azoren. Groetjesssssss van ons

 5. Wat gaat dat toch snel zeg. Goede reis naar de Azoren! Wij hebben van de Blabber tijd en frequentie van jullie netje doorgekregen, helaas doet onze SSB nhet nog niet helemaal maar hopelijk binnenkort wel, dan luisteren we even mee. Veel succes met de voorbereidingen en goede reis.

 6. Lieve mensen, wat een ontroerende post! Heb een heel behouden vaart. En blijf vooral genieten!! Dit is zo’n bijzondere tijd. Liefs Lot

 7. Veel succes met de overtocht. Hopelijk hebben we via de ssb nog contact, op de woensdag avond op de gebruikelijke freq.

 8. Ik heb gewoon ook ff dat anker gezet, het werkt vast ook via zo’n mooie post 🙂
  Ik wens jullie een hele goede, mooie, bijzondere overtocht en kijk naar jullie berichten uit!

  Liefs, Claar

 9. Safe trip – good winds and following seas. Hoop dat de dikke truien toch ook weer lekker zullen zijn. Zullen iedere dag naar de blog uitkijken. Liefs van alle Olesons

 10. Wat een mooie reis. Zelfs hier op de bank in NL met regen en wind om het huis, voel ik wat weemoed bij jullie vertrek uit de Carieb. Goed vervolg van jullie reis gewenst!

 11. he lieverds, jammer dat je dat mooie plekje niet gewoon mee kan nemen! hopelijk gaat deze overtocht net zo goed als de vorige. behouden vaart!!

 12. Wij hebben (stilletjes) genoten van jullie reisverhalen. Goede reis, behouden vaart en een mooie overtocht over de oceaan!

 13. Het blijft leuk om af en toe een stukje van jullie belevenissen te lezen, een hele mooie en veilige terugreis toegewenst!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*