Mfransen/ August 5, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 8 comments

We gaan het weer proberen; de golf van Biskaje oversteken. Met de Sailaway en de Zeemuis hebben we de afgelopen dagen de weerkaarten goed in de gaten gehouden. En nu zien we een gaatje, vannacht gaan we weg. We zijn beter voorbereid dan de vorige keer, ik heb een extra maaltijd gekookt, de zeeziektepillen liggen klaar, alles ligt vast en we hebben afspraken gemaakt over de manier waarop we onderling contacthouden. Dat zal in eerste instantie nog met de marifoon gaan, maar als we wat verder uit elkaar raken lukt dat niet meer. Dan schakelen we over op de SSB.Wel een leuk idee om dat met z’n drieen te doen.

De afgelopen dagen zijn we druk in de weer geweest met voorberedingen en merk ik al dat je een hele dag bezig bent met zaken waar je normaal een uurtje aan besteed. De was doen niet want er was gelukkig een wasmachine in de haven maar wel  om daarna alles met min. drie knijpers windvast op te hangen. We zijn naar de Lidl gelopen, die was goedkoper dat de supermarkt dichtbij, maar wel 5 km heen en 5 km terug met karretjes met kratten (Harry bedankt!). En de dag was weer voorbij. Ondertussen was Mathieu druk bezig aan boord, alle appartuur die nog niet in gebruik was (inverter, nieuw filter ed) zijn opgehangen in het motorruim. Ook heeft hij de lekkage opgespoord, een filter vervangen, stuurhuis uit elkaar gehaald en beter afgesteld, … (en ik vergeet was nog wat dingen).
Ondertussen waren de kids heerlijk met elkaar aan het spelen. Djerie van de Zeemuis is de oudste, ze is 12 en houdt de boel wel een beete in de gaten. Ze hebben een hond aan boord van de Zeemuis en dat vinden Fien en Max natuurlijk geweldig. Oh ja ook een WII, dus het enige dat wij hoeven te doen is ze af en toe van de Zeemuis losweken! Het zal voor hun wel even wennen zijn dat ze niet via de steiger naar elkaars boot kunnen rennen, maar ook zij kunnen met lkaar klesten via de marifoon en de SSB.
Kortom, we zijn er klaar voor. Ik hoop dat we met de SSB onderweg nog wat van ons kunnen  laten horen.

 

This slideshow requires JavaScript.

Share this Post

8 Comments

 1. Een hond….!!! Zie je dat het dan toch kan…????? Hihihihihi.
  Heel veel succes vannacht en een goede overtocht!!!
  Liefs, Wen

 2. Oke, spannend een hele goede reis en goede wind. We lezen over een paar dagen wel hoe het gegaan is! Ben ligt nu met de urania in Muros nw-spanje en vertrekt morgen naar la Coruña, vergeleken wat ze gedaan hebben nog een kippenstukje, wel nog om kaap Finisterre heen. Leuk als jullie mekaar daar tegenkomen. Ben vliegt de 12e weer naar huis. Have fun and take care.

  1. Petra,

   Waar ligt de urania in Coruna. Zeker niet in de marine (liggen wij nu). Mocht Ben gelegenheid hebben dan lijkt het ons leuk hem nog even te zien. We blijven ws niet heel lang in Coruna want het weer lokt ons naar de ria’s….

 3. Bon voyage et succes! Het moet lukken deze keer.
  Waar op ssb zijn jullie te volgen?

  1. ons callsign is PD1WMA en voor de mail komt daar @winlink.com achter. En jullie?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*