Mfransen/ August 1, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 7 comments

vandaag is Fien jarig, ze is 8 jaar geworden!!! Ik kan als moeder dan alleen maar denken; wat gaat de tijd snel. Samen met de andere kids zijn ze de hele dag op pad, we moeten ze zoeken als het tijd is om te eten.. Ze heeft van ons skates gerkegen omdat ze die erg graag wilde hebben, alhoewel ik me afvraag of we over een paar maanden geen spijt hebben omdat ze dan niet gebruikt in de weg liggen. Nu zijn er nog wel geschikte geasvalteerde wegen, maar over een paar weken gok ik dat die ver te zoeken zullen zijn. Mathieu en Fien hadden zelf een heerlijke appeltaart gebakken die we met de andere vertrekkers op een verjaardagskoffie aangesneden hebben.
We liggen nog steeds in Camaret sur Mer, Frankrijk. De wind werkt niet mee en staat nog steeds tegen helaas. Maar we gebruiken de tijd om te ontspannen en te wennen aan het leven op een boot. We hebben net wat dagen voor anker gelegen om het havengeld uit te sparen. Erg leuk. Ons nieuwe rocna anker doet het goed. Onze bijboot is onmisbaar, we gebruiken hem om koffie te drinken bij de buren, de kids op het strand af te zetten, boodschappen te doen, eigenlijk alles. Blij dat we hem in engeland hebben laten repareren, ook ik krijg hem nu aan de praat en scheur als een volleerde schippersvrouw door de baai. Eergister zijn we ‘s ochtends naar het strand gegaan en zijn er tot ‘s avonds laat gebleven. We hebben meteen de nieuwe Cobb- bbq gebruikt, dat beviel ook goed. Gistermiddag zijn we weer de haven in gegaan om te ‘ vluchten’ voor een depressie die overkwam.
We liggen met drie boten te wachten op een goed moment om de Golf van Biskaje over te steken. Elke dag kijken we naar de weerkaarten, maar het komt er nog niet van. We hebben ons er bij neergelegd dat we nog even moeten wachten en maken er een mooie klus-kans van. De mannen zijn al de hele dag in de weer met laptops en proberen de SSB radio aan de praat te krijgen. Handleidingen worden gezamenlijk ontcijfers, programma’s geinstalleerd en gede-installeerd, gevloekt en af en toe hoopvol geroepen. Vantevoren hebben we veel gelezen over deze klus, dat het vaak heel frustrerend is. Ik ben even naar een kroegje met gratis internet gevlucht om nog wat dingen te regelen en hoop dat alles zo werkt en de mannen weer tevreden aan het volgende klusje begonnen zijn.
Ik heb ook nog een klussenlijst, de bijboot plakken want die lekt een klein beetje, de ankerkettingmarkeren zdat we beter kunnen zien hoeveel ankerketting we uitgedaan hebben, …
Het lijkt in de haven eigenlijk wel rustig en soms vraag ik me af waarom we hier nog liggen, maar we hebben de afgelopen dagen twee boten binnen zien komen met gebroken masten! Een heel akelig gezicht. Kortom, we onthaasten verder, doen onze klusjes en genieten. Dan maar een weekje minder lang in de spaanse ria’s.

Share this Post

7 Comments

 1. Haaaai gefeliciteerd met jullie oudste schipsmaatje!

  Wat heerlijk om zo met jullie mee te kunnen leven en lezen! Hihihihi. Geniet er van en ik volg jullie op de voet of golf… hahaha.

  Groetjes, Wen

 2. Fien, van harte gefeliciteerd. 8 jaar is een hele fijn leeftijd.
  Geniet ze en krijg die SSB radio aan de praat!

 3. Gefeliciteerd Fien! Groetjes uit Amsterdam van Luna en Nika, Jan en Ankie.

 4. He Mathroos,

  Wat een avontuur zijn jullie begonnen! Af en toe iets gehoord maar eigenlijk niet heel bewust meegekregen dat het al zo ver is. Leuk om via FB jullie te volgen. Heel veel plezier en voor nu hopelijk goeie wind! Ik blijf jullie verhalen graag lezen. Liefs Dorien

 5. Hoi Fien,

  Van harte gefeliciteerd! Wij vertrekken morgen uit Zweden, moeten vaak aan jullie denken als we hier de boten zo in en uit de haven zien varen. Goede reis!

  Myrthe, Taus, Inge & Wouter

 6. Gefeliciteerd Fien!!
  Veel plezier met je skates, benut ieder geasfalteerd stukje onderweg 😉

  Groetjes,
  (badjuf) Wendy

 7. Gefeliciteerd voor Fien!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*