Mfransen/ December 23, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 21 comments

Na 17 dagen en 1890 mijl zijn we in Suriname. Afgelopen nacht hebben we rustig aan gevaren om bij licht bij de eerste ton te zijn. We voeren de Surinamerivier op, wat een schitterend gezicht na al die dagen zee. We zien vogels, bomen, heel veel bomen, mangrovebossen en het regent. (‘Ja zegt Max, het zijn ook regenwouden!’). Bij Paramaribo worden we binnen gezwaaid en getoeterd door de vier nederlandse boten die daar al liggen. (We hebben besloten om niet meteen naar Domburg te gaan, maar een paar dagen in Paramaribo te gaan liggen.) Wat een heerlijk gevoel als je zo toegejuichd wordt, maakt het echt bijzonder. Langzaam begint het door te dringen dat we echt aan de overkant zijn, op onze eigen kiel.
We liggen nu 45 minuten, genieten nu al van de rust van het ‘vastliggen’ en het gekwetter van vogels om ons heen. De ankers liggen uit, de bijboot wordt opgepompt, we gaan naar de kant. We hebben wel een ijsje verdiend!

Share this Post

21 Comments

 1. FANTASTISCH!!!! Gefeliciteerd!!!!! Heel veel plezier daar!!! Welkom aan de overkant! En zo te horen is het niet stil aan de overkant, hahahahaha!
  Liefs!

 2. jeeeey!! gefeliciteerd! wat een prestatie! en nu weer het land op met jullie zeebenen!
  lieve knuffel van ons alkemaal!

  1. LIeve zus,
   Dank voor al je lieve berichtjes. Fijn dat je zo meeleeft. We hebben trouwens bijna elke dag naar de KvK cd geluisterd… Geweldig. Hallo Wereld, erg toepasselijk hoor. De kids hebben het erg vaak over Laura en vragen zich af of ze al goed kan praten. Zullen we maar weer eens skypen, want volgens mij kletst ze de oren van je hoofd!
   Veel plezier met Kerst, dikke zoen van ons allemaal

 3. Één ijsje? Wel twintig!
  Hele dikke knuffel van ons allemaal, liefs, hv crew

 4. Jeeeeee! Fantastisch hoor. Geniet van jullie Kerstmis met land onder jullie voeten:). Blij dat jullie er zijn.

  1. Lieve Luuk en family, dank voor alle reacties en medeleven en gebeden om goed weer. We zijn erg trost en zijn inderdaad ook blij dat Tom niet mee gegaan is. Zijn cadeau is vele malen groter. Wow en jij hebt een kleindochter. Ik geloof dat dan pas je hart opengaat.. Geniet van elkaar met Kerst, heel veel liefs van ons allemaal Roos, Mathieu, Fien en Max

 5. Wat waanzinnig!!!!!! Gefeliciteerd lieve schatten. Ik krijg er kippenvel van. Wat super dat jullie veilig zijn overgekomen en dat het allemaal zo voorspoedig is gegaan. Trots op jullie. Nu genieten van het land om jullie heen en van de kerstdagen. Wat gaaf dat jullie zo’n welkom kregen van onze landgenoten. Echt bijzonder lijkt mij dat. Maar buiten kijf staat dat jullie zo’n onthaal ook voor 200% verdienden!! Veel liefs Margoo

 6. Gefeliciteerd met jullie aankomst. Ga lekker genieten van het land, de mensen en het lekkere ijsje. Het was leuk jullie via de SSB te volgen en natuurlijk de “lady’s call”!!! Tot weer een SSB als we straks aan boord zijn. Fijne Kerstdagen en een heel voorspoedig 2013. Behouden vaart. Ton en Anneke

 7. Super!! gefeliciteerd!! Geniet van de rust en kom lekker bij!

 8. Lieverds, wat heerlijk te horen dat jullie er zijn. We keken al uit naar jullie berichtje, en opeens is het er dan:)
  Geniet volop van al het moois om jullie heen, maar vooral lekker vers eten en ijsjes!!! Upload veel foto’s dan genieten wij van afstand mee. Dikke knuffel van ons zesjes

 9. Zo zit je met een vage bekende bijna vast in Spanje door een aswolk, zo ben je met je gezin alweer in Suriname 😉 De tijd vliegt, goed te lezen dat julle haar goed gebruiken!

 10. Super dat jullie er zijn! Heb jullie oversteekavontuur iedere dag weer met veel plezier en soms licht samen geknepen billen van ‘jee best heftig, gelukkig het gaat ze goed’ gelezen. Geniet van de vaste grond onder jullie voeten. Alvast fijne kerstdagen kanjers!

 11. Wat heerlijk en hoe bijzonder dat je dan LAND ziet!!! Ik zal janine nog beeichtje sturen dat jullie er zijn en geniet ervan!! (Ik was dus afgelopen weken toch wel erg jaloers op jullie reis) kus eline

 12. Wat gaaf dat jullie bij zo een oversteek precies goed uitkomen, dat terwijl Mathieu bij een willekeurige Grevelingen Cup nooit de juiste boei weet te noemen! Bedankt voor de regelmatige updates…ik kan haast niet wachten op de terugtocht. Geniet er eerst maar een van. Vanavond Roti?

 13. Proost en gefeliciteerd!!! En verder sluit ik me bij Joost aan. Dus mocht je ooit nog terugkomen in Nederland en met de Grevelingen zeilwedstrijden meezeilen: ik weet nu dat je kan navigeren!

  RM

 14. Nogmaals gefeliciteerd! Jullie hebben het gepresteerd. Ach, viel eigenlijk wel mee zeker. Haha. Hebben jullie regen???? jullie weten zeker niet hoeveel we er hier van hebben, maar dan net boven het vriespunt. Als ik veel aan jliie denk, word ik al een beetje warm.
  En nu vacantie, nog meer vacantie, enz. Geniet ze. Hans

  1. Poeh, gefeliciteerd. Wat fijn te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Gisteren op een wereldbol Myrthe en Taus nog eens laten zien hoe groot die inmiddels overgestoken zee toch is. Blijft moeilijk voorstelbaar. Veel plezier, blijf op de been als je weer aan wal stapt 🙂 We wensen jullie bijzondere kerstdagen toe!

 15. Jippie! Jullie zijn er! Erg genoten van al jullie verhalen op zee, maar erg fijn dat jullie er zijn. Geniet ervan. LIesf Steef

 16. Gefeliciteerd van de Bodyguard-Crew. Heel veel plezier in Suri, maar wij weten uit ervaring dat dat zeker gaat lukken.
  Dennis & Ank

 17. Godzijdank, ze hebben het gehaald… Wat een #$%^& eind over dat water zeg! (voor nog geen miljoen…) Gefeliciteerd, top! Fien en Max, jullie mogen trots zijn! Hele fijne feestdagen daar!
  liefs, Anne-Marie, Ruben en Thara.

 18. Fantastisch! Goed gedaan! Jullie mogen trots zijn op jullie zelf. xxx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*