Mfransen/ July 7, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 9 comments

Na precies 10 dagen varen zijn we op de Scilly’s aangekomen. We liggen voor anker tussen de eilanden en het is hier heerlijk weer.

De laatste oversteek is gedaan, wel een mijlpaal. Mathieu zette vanochtend weemoedig het lied van Blof en Christina Branco, dansen aan zee op. Heerlijke tekst ‘durf te zeggen dat ik droomde, maar dromen deed ik niet’. En we pinken allebei een traan weg bij de gedachte dat dit deel voorbij is.

Niet heel veel later kregen we een realitycheck en moesten we hard varen om uberhaupt een beetje op tijd aan te komen. Stroom tegen, wind tegen, uitwijken voor grote scheepvaart. Terwijl Mathieu al balend in de kuip staat trekt hij ook nog per ongeluk aan het koordje van reddingsvest; beng die blies meteen op! De stemming zakte even beneden het vriespunt, maar al snel kregen we stroom mee en zagen we dat goed ging. Venijn en het staartje zullen we maar zeggen.

Om een lang verhaal kort te maken, we liggen nu naast Hangman island waar de galg nog hangt. Er is hier weinig behalve pubs op de eilanden. Het ziet geweldig uit en met de vooruitzichten zullen we ons hier prima vermaken struinen over de vele kleine eilandjes. En we liggen naast de Sailaway en de Mathiba die ons ouderwets binnengetoeterd hebben, geweldig!

Morgen snel het eiland op en de benen strekken! Nu de boot opruimen en heerlijk slapen, de hele nacht door. Hmmm.

20130707-195127.jpg

Share this Post

9 Comments

 1. Fijn, jongens. Welkom terug in de E.U. Fantastisch, hoor, wat jullie hebben gedaan. Geniet nog gauw even van deze laatste weken “avontuur” met z’n viertjes op de Mathilda. Hierna wordt ze misschien gewoon een week-end boot, maar ze heeft zó haar best gedaan! En jullie safe gehouden. Goddank.

 2. Goed gedaan! Geniet er volop van!

 3. Proficiat. Wat zijn de plannen?

 4. Wat een dag! We zullen jullie maar lekker even met rust laten, overigens is St. Mary’s echt geweldig… welterusten 😉

 5. Hello Sailors!

  Goed om te lezen dat jullie ‘heel’ bijna thuis zijn.
  Geniet van die mooie eilanden en succes met het ‘laatste stukje’. En blijf vooral nog even genieten.

  Groeten vanaf de Boomerang uit Kupang, West Timor, Indonesië

 6. Jeeeeeeee, wat is dat snel gegaan! Kunnen de traantjes zo goed begrijpen! Knuf

 7. Voelt toch een beetje als een ‘welkom thuis’! Wat is nu de rest van de route? Toen jullie vertrokken had Mathieu het nog over Schotland en Noorwegen, of wordt dat wat te ambitieus? Rustig an!

 8. superleuk om jullie verhalen zo te lezen. Wij lezen ze op dit moment in Medemblik, wij hebben vakantie!!!! en het is hier ook heerlijk weer. Wij zijn druk bezig met diverse klussen aan boord en dat gaat in de vakantie ook door. We hebben grote plannen, maar dat hopen we jullie binnenkort eens een keer te vertellen. Morgen komt er iemand van Raymarine langs want de stuurautomaat heeft het begeven en we waren er zooooo blij mee. hopelijk is het nog te repareren, het namelijk wel al een oudje. Genieten jullie in elk geval van deze etappe en een heerlijk verblijf op de Scillys. De groetjes en have fun.

  1. Hoi Ben en Petra,

   Dat klinkt veelbelovend! Wij zijn benieuwd! M’n neef en nicht varen op dit moment rond over de wadden met hun “Sushi”. (zie zijn post op oversteek dag 5). We hopen op mooi zomerweer voor jullie! Over de stuurautomaat: is dat de oorspronkelijke motor van Whitlock?(zware zwarte doos). Raad je aan om hem proberen te laten repareren. Heb over de nieuwe van lewmar weinig goede verhalen gehoord en die van ons doet het ook nog steeds prima (afkloppen…)

   groetjes van ons vieren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*