Mfransen/ May 15, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 1 comments

Zo het spits is eraf. We zijn dinsdag om 15 uur vertrokken.

Voor vetrek hebben de kids nog even in een zwembad gezwommen, hebben we uitgebried gedoucht bij de haven en hebben we nog een ijsje gegeten. We hebben nog een mooie kalender gemaakt met een Noodkaper erop, daarop tellen we de dagen. De kids hebben hem erg mooi versierd. Martin en Ellen van de Acapella kwamen nog langs om ons uit te zwaaien, erg leuk want we hebben veel met ze opgevaren. Zoet afscheid, ook zij blijven nog jaren varen…

Het eerste stuk was aan de wind hakken tussen St Maarten en Anguila, maar daarna konden we een aangenamere, ruimere koers gaan varen.

Maar het is wel weer even wennen. In de eerste uren zien we wat we allemaal niet goed gedaan hebben; het raampje blijkt toch nog behoorlijk te lekken, het fruitnet komt naar beneden, en de flessen water blijven door het gestamp niet staan waar we ze bedacht hadden. Het lukt om de zaken te herstellen en eten te koken.

De zee is nu goed te doen, we gaan met 6-7 knopen terwijl de zon schijnt. Kinderen en wij hebben goed geslapen, dat is op de eerste nacht ook wel eens anders. Dat komt denk ik ook door de bakstagen, die zetten alles nog even goed vast en het schip maakt aanzienlijk minder herrie. Om in de kuip in de schaduw te kunnen zitten zetten we voor het eerste sinds Spanje weer de kuiptent op, die staat steviger dan de bimini en is lager zodat we minder problemen hebben met de grootschoot.

De Jan van Gent zit net achter ons, de Dixbay voor ons en de Ostrea heeft een dag voorsprong. We roepen elkaar regelmatig op en elke avond hebben met het SSB netje met de andere boten die onderweg zijn.

Onze positie nu is 19.42 Noord bij 62.31 West.

Share this Post

1 Comment

  1. Een Heeeeeele goede overtocht. Krijgenn we nog bericht af en toe? Posities? Behouden vaart!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*