Mfransen/ July 29, 2012/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 4 comments

We waren op weg naar La Coruna,Spanje maar liggen nu in Camaret, Frankrijk…

Op 26 juli vertrokken we vanaf Salecombe om de golf van Biskaje over te steken. Met hoog water weg, lekkere wind in de rug. Het ging goed. Gedurende de eerste nacht trok de wind aan tot 30 knopen (windkr 6) en al snel speerden we  over hoge golven. Snelheid was leuk, we lagen voor op schema, maar de golven waren inmiddels erg hoog (min 4 m). We werden allen kanten op geslingerd eten, drinken of iets anders doen was bijna onmogelijk. Alles dat niet helemaal goed vast lag vloog door de boot bij de grote schuivers. Max lag in bed met het fruit en Fien kreeg wat tijdschriften naar haar hoofd. Al snel waren we allemaal katterig of zeeziek. Zelfs Roos die nog nooit zeeziek is, voelde zich echt niet lekker en kon maar een paar minuten beneden zijn.
Met het vooruitzicht dat we nog 2,5 dag moesten varen hebben we besloten om het roer om te gooien. We waren ten hoogte van Brest en konden uitwijken naar Camaret. Het was nu linksaf of het hele stuk doorvaren. Omdat we zo ver op zee zaten duurde het nog wel 12 uur voordat we in Camaret waren. De kids hadden de hele weg daar naartoe geslapen, Mathieu en ik waren stevig gesloopt toen we in het donker daar aankwamen.  
We zagen al snel dat het heel gezellig was hier. Verschillende vetrekkersboten lagen al hier. De Sailaway was voor de kids het belangrijkste. Zij waren vroeg wakker en terwijl wij nog lagen bij te komen waren zij al aan het spelen met Isis, Fenna en Enza van de Sailaway. Zij lagen in Numansdorp tegenover ons, zijn een paar weken voor ons vertrokken dus het weerzien was erg leuk. Ook de Barnstormer was er en later kwam ook de Zeemuis aan.
‘s Avonds met z’n allen in het dorp gegeten, er was een groot feest met moule et frites. Grote tafels en echte fanse chansons live op de achtergrond. De kids waren lekker met elkaar op stap, de ouders hadden het over het weer, de opties om nu snel of rustig naar Spanje te gaan. Morgen weg of niet, wachten op beter weer of is het juist nu gaan? Veel gelachen, het was heel gezellig!

Wij blijven nog wel een paar dagen hier, even de boot op orde krijgen, nog wat klusjes doen en dan weer een poging om naar La Corunja te komen.

Share this Post

4 Comments

  1. Gaaf hoor. Mooie avonturen.

  2. Hoi luitjes, ik zag jullie idd al liggen in camaret op marinetraffic, leuk om jullie ook op die manier te volgen. Ben zit nu aan boord van de hr ms Urania voor 2 weken, vandaag zijn ze uit Cadiz vertrokken naar Porto of Vigo en daarna door naar La Coruña. Wie weet treffen jullie mekaar daar nog, zou grappig zijn. Ik hou jullie in de gaten op marinetraffic! Een goede reis met goede wind toegewenst, spannende oversteek hoor! Groetjes vanuit een zonnig Den-Helder.

  3. Wensen jullie gauw “fair winds and following seas” voor de oversteek. fijn dat de sidetrip naar Camaret zo gezellig bleek!

  4. Hey avonturiers, Hoop dat jullie inmiddels op pad zijn naar Spanje. Succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*