Mfransen/ June 27, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 2 comments

Een paar uur geleden hebben we de haven van Angra de Heroismo verlaten. Nog maar 10 dagen varen en we hopen op de Scilly Islands in Engeland aan te komen. Onze laatste lange oversteek!

De afgelopen dagen hebben we genoten van de festiviteiten in Angra. ELke avond optochten, veel stieren rennen, bands etc. We hebben bij verschillende kleine eettentjes gegeten die voor deze 10 dagen in een binneplaats of garage gemaakt zijn, je kunt er heerlijk eten. Zelfs bloedworst maken ze heerlijk, de lever was ons toch nog iets te leverig. Daar hebben we de Portugezen naast ons blij mee gemaakt!

Samen met de Sailaway hebben we het stierenrennen bekeken. We zaten hoog en veilig achter een hek, terwijl we keken naar de helden die vlak voor of heel ver voor de stier wegrenden. Alle huizen en winkels waren met schotten beschermd, de sfeer was geweldig. Daarna zijn we met de kids van de Sailaway nog een lange wandeling door Angra gaan maken. In de kerk Stanta Barbara stelden de kinderen de gids eindeloze vragen over Jezus,de kerk en de andere beelden. Ze gaf geduldig antwoord, tot dat de vragen erg filosofisch en existentieel werden (hoe weet je hoe het is aan de andere kant van de rivier als je dood bent, welke rivier is het dan kunnen we het proberen, etc) toen liet ze de antwoorden wijselijk aan ons over.

De stad is prachtig, een mooie mengeling van kasseienstraten, die omhoog en omlaag kronkelen, schitterende huizen en gebouwen, vol mooie kleuren. De mensen zijn erg aardig en degene die engels spreken vertellen je graag over hun tradities tijdens deze feestdagen. Zo versieren ze hun balkons met quilts van de bedden.

Samen met Ank en Keimpe van de Gaia huren we een auto en bekijken we ook de rest van het eiland. We maken een geweldige wandeling is een dichtbebost gebied, rond vennetjes en meertjes, vulkaansteenrotsen en mooie uitzichten over het eiland. We gaan naar de grotten van Algar de Carvao, een lege vulkaan waarin je tot 100 meter onder de grond afdaalt. In de twee keer dat de vulkaan is uitgebarsten zijn er twee enorme ondergrondse ruimtes ontstaan de volhangen met stalagtieten van silica. De wanden zijn rood, groen, wit en geel, een mooi schouwspel. Het is er berevochtig, overal drupt water naar beneden. Vlak daarbij maken we een korte wandeling in een gebied waar je de vulkanische acitiveit kunt zien; er komt rook uit de grond en het ruikt er naar rotte eieren. En overal langs de weg groeien enorme bossen hortensia’s. Ze bloeien nog niet allemaal, daar moeten we nog even op wchten dat zal een geweldig gezicht zijn.

De boot ligt op de eerste plek in de haven, vlak aan de kade van de stad. Voordeel is dat we zo het centrum van de stad inlopen nadeel is dat we naast het podium liggen waar bijna elke avond en nacht een band oid optreed. Het lukt ons redelijk om daar doorheen te slapen, maar als er een speedmetalband om 01.30 optreed weten we dat het tijd is te vertrekken. Overigens ook omdat de wind nu gunstig is voor de oversteek 😉

Vanmiddag eten we nog een afscheidslunch met de Gaia. We eten een lokaal gerecht, Soupe do Mare. Die soupe wprdt geserveerd in een enomre bol brood, die als soepkom dient. Heerlijke vissoep. De kids nog een laatste ijsje en we zijn klaar. Ik heb vanochtend al boodschappen gedaan (we hadden de auto nog en pas na 30 minuten had ik de weg met de auto naar de supermarkt gevonden langs al die kronkel weggetjes…) terwijl Mathieu de laatste klussen aan boord deed. Ik hijs hem nog een keer in de mast voor een laatste inspectie, we vullen alle tanks en douchen nog een laatste keer lekker warm en lang bij de haven.

En nu… nu zijn we weer onderweg.

P.S.: we zullen de komende oversteek proberen elke dag te bloggen maar mocht dat niet lukken dan krijg je er de volgende dag gewoon twee

Share this Post

2 Comments

  1. Dit zal wel wat kouder in temperatuur worden. Truien weer aan, alhoewel ik hoor dat het zelfs in Holland nu endelijk zo ver is dat de verwarming uit kan. Goeie oversteek!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*