Mfransen/ April 30, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

Na een heerlijk stuk varen gooien we het anker uit in een mooie blauwe baai op het volgende eiland. We zwemmen er en terwijl ik op het voordek in de zon lig (pas voor de tweede keer sinds vertrek !!) bekijk en beluister ik waar we terecht gekomen zijn. Om de 10 minuten komt er een boeing 747 over ons hoofd en ik hoor uit drie hotels zondagmiddag-live muziek denderen. Regelmatig hoor ik het geluid van een amerikaanse ambulance en om de baai heen zie ik heel veel hotels. En alsof we echt weer in holland zijn… we liggen te wachten tot de brug open gaat!

Waar we zijn? Sint Maarten! We zijn in Nederland, maar dan wel een stuk nederland dat de touristische industrie tot een kunst verheven heeft. En is het echt holland… Je betaalt hier met US dollars, men spreekt engels. Het regent ook niet en het is veel te warm. Een tropische variant van Holland dan. We zullen zien, over twee dagen is de kroning en we hopen hier wat echt hollandse gezelligheid op te pikken.

De brug waarvoor we liggen te wachten vormt de ingang naar de Simpons Lagoon, een heel groot binnenmeer waar je heerlijk rustig ligt, geen gerol meer. En achter die brug ligt weer de helft van de hollandse vloot op ons te wachten.  We zullen hier de voorraden aanvullen in de supergroet winkels die hier zijn en nog een aantal klussen doen. En dan kunnen we weg, als het weer goed is. Weg naar de Azoren, een oversteek van ongeveer 2200 mijl, ongeveer 20 dagen varen.

Maar eerst koninginnedag vieren (carnaval hier).

Jullie allemaal veel plezier in Holland, we denken aan jullie!

Share this Post

5 Comments

  1. Je kunt daar met dolfijnen zwemmen. ‘t Is wel een beetje toeristisch, maar toch wel heel erg leuk om te doen. En ze duwen je met hun neus door het water! Als jullie er tijd voor hebben??? Ik ben vergeten hoe die lui heten, maar iedereen zal dat wel weten. En niet eng!!! zeg dat maar tegen Fien.

  2. Welkom in Nederland! Veel plezier vandaag toch bijzonder dat jullie dit in een stukje Nederland kunnen meemaken! Geniet ervan, veel plezier.En dan, jeetje wat is de tijd snel gegaan, dan gaan jullie beginnen aan de terugreis. Geniet er nog maar even van, liefs Steef

  3. Zojuist de hele kroning- en ik maar wachten totdat hij hem op z’n hoofd zou zetten- gezien. Een prachtig versierde Nieuwe Kerk. veel hoge” gasten (Arme prins Charles, weer een kroning waar hij geen hoofdrol in speelde) en gejuich van het publiek op de Dam. Eigenlijk vervulde Beatrix toch de hoofd rol. Willem deed het weliswaar niet onverdienstelijk en de prinsesjes waren om op te vreten. De koninkrijksdelen waren ook na drukkelijk aanwezig. Jullie krijgen er toch nog wel wat van mee daar in West Nederland hoop ik. Koop maar een mooie oranje kroon voor de kids. Wij blijven lekker binnen met 11 graden in Delft. Er was zoluist een stukje uitzending uit de West.
    ps. Brigitte Kaandorp: Lieve Koningin op youtube melodie “ne me quitte pas” ook http://www.brigittekaandorp.nl Dan is je hele dag weer goed.

  4. Hoi, de brug wordt er tussen 3 en 13 mei ingehangen. Dan is er geen doorgang. Aan de franse kant kun je er uit als je niet te diep steekt. Ik weet niet hoe diep. Geniet van het eiland. Wij zitten in de zuid franse zon. Groetjes tjeerd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*