Mfransen/ June 9, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 7 comments

We moeten wel weer wennen aan het leven aan de wal. Er zijn ineens weer allemaal mensen om ons heen, veel bijpraten, koffiedrinken en borrelen. De kids genieten van het weerzien van Fenne en Isis van de Sailaway. En de papa’ en mama’s hebben ook veel plezier met bijkletsen. Gisteravond met z’n allen bij het beroemde Cafe Sport gegeten, het bier ging er hard door. Er hangen vlaggen van boten uit alle windstreken, erg bijzonder om nu zelf hier gevaren te zijn. Daarna zijn we in de haven gaan douchen bij de haven. Dat was heerlijk, je betaalt €2 en krijgt een handoek en zeep en kunt eindeloos onder een warme douche staan, wat een genot. Daarna was ik echt afgedraaid want de afgelopen nacht was er niet veel van slapen gekomen. Nu kunnen we weer heerlijk de hele nacht doorslapen.
Het weer zit niet mee, we hebben in de stromende regen de boot verlegd. Tja we zijn weer in Europa zeggen we. Maar echt recht van klagen hebben we natuurlijk niet na een half jaar tropen!
We wandelen langs de lange kade waar alle schepen een muurschildering maken. Bad luck als je dat niet doet… We zien veel schilderingen van boten die we kennen en we dien inspiratie op voor onze schildering.
Binnen zetten we de kachel maar aan… Morgen begint de monteur aan onze motor, hij was niet heel pessimistisch t dus we hebben goede hoop dat we snel weer een lopende motor hebben.
Ongelofelijk zoveel pech en schade boten hebben op de oversteek, ze worden ook wel erg intensief gebruikt. De Jan van Gent had pech met de zeilen en konen hun grootzeil niet meer gebruoken, de Dixbay had problemen met de stuurinrichting.. En bij de borrel horen we dat er drie boten vermist zijn.

Inmiddels zitten we weer in cafe Sport om op te warmen, de kids doen spelletjes en drinken warme chocomelk. Welcome back in Europe!!

20130609-153437.jpg

Share this Post

7 Comments

 1. Gefeliciteerd met de goede aankomst. Weer dichter bij portugal. Vwb de motor waarschijnlijk vervuilde injectors! Misschien was de brandstof niet helemaal ok.
  Nog een paar fijne maanden!

 2. Boten vermist???? Echt weg? Of weten jullie dat ze gewoon nog daar ergens dobberen en er wat langer over doen? Goddank dat jullie nu veilig. Geniet van die 2€ douches.

 3. Kippevel…… Hoop dat de drie vermiste boten wel weer opduiken!
  Wat moet het bijzonder zijn om bij cafe sport te zitten…. Zoveel over gelezen en nu zijn jullie er zelf

 4. Gelukkig zijn jullie niet ver mist, al worden jullie wel ge mist!
  De verslagen hebben we versleten en ook wij tellen af.

  Komen jullie ons ophalen dit jaar?
  Bij Texel of Vlieland?

 5. Zo fijn om te horen dat jullie er zijn! Geniet van de chocolademelk en een biertje bij Cafe Sport. Geniet de komende tijd!

 6. Heerlijk dat jullie goed zijn aangekomen op Horta. Wat hebben jullie dat super gedaan. En met de motor komt het wel weer goed, nu heerlijk genieten van allemaal mensen om jullie heen, idd lijkt me vreselijk raar na al die tijd met zijn vieren. Lekker aan de patat met ijs en flink de benen strekken. Succes met de muurschildering, maak er wat unieks van! Groetjessssss

 7. Hoi Roos en marhieu + kids
  Gefeliciteerd met de behouden oversteek. Wat een pech met de motor. En wat een geduld. Een troost. Op st Maarten regent het ook. Vertrekken morgen 11/6 samen met Acapella naar Bonaire ( kort stukje 475 mijl)
  Groeten aan iedereen
  Gerard en Lies

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*