Mfransen/ March 16, 2013/ Mathroos, Rondje Atlantic 2012-2013/ 2 comments

De eilanden van de Carieb , de koraalriffen het heldere water en de mensen zijn geweldig. Alleen het zeilen valt ons wat tegen. Er is veel wind die pal tegen staat als we naar een volgende eiland willen varen.

Vandaag zijn we van de Tobago cays naar Bequia gevaren, een tocht van 20 mijl, kost 4 uur normaal. Maar wij hebben er ruim 7 uur over gedaan strak aan de wind waardoor het aan boord wat onhandig is doordat we zo schuin gaan. De komende dagen moeten we nog wat lange stukken varen om van Bequia naar St Vincent, naar St. Lucia en daarna naar Martinique te gaan. We willen in wat sneller tempo naar Martinique omdat Tom en Elly daar over twee dagen aankomen.

Maar tegen de wind in hakken gaan we niet doen, we gaan wachten op iets betere wind. Volgens de gribs (windvoorspellingen) wordt het maandag en dinsdag iets beter, dan draait de wind wat meer naar het oosten.

Nu zal ik wat foto’s op ons blog gaan zetten, dat hebben we ook al lang niet meer gedaan! 

Share this Post

2 Comments

  1. Jullie tegenwind, en wij de lang verwachte fotos. Tegnwind mag nu halve wind worden. Wat kunnen de weergoden toch leuke spelletjes spelen. Ik ga gauw fotos kijken.

    1. Hoi Hans, we hebben nu alleen even de februari foto’s geupload want er kunnen max 200 foto’s online staan. Over een paar dagen zetten we de batch van Maart online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*