Mathieu/ January 4, 2010/ Uncategorized, Voorbereiding, Voorjaar 2010/ 0 comments

Vandaag was de eerste schooldag van Max. Trots vertrok hij met zijn tasje vol kleurpotloden, boterhammen, drinken, zijn “barbapappa”-map onder de arm naar de Bras. Of zoals Max dat noemt: “de grote school”.

Na wat glibberen en glijden kwamen we bij school aan en liepen we direct door naar de klas van juf Daniela: Praatland. Fien moest nog wel een beetje wennen aan het feit dat ze nu zelf eea moet doen maar na een laatste knuffel van pappa en Fien ging Max dan toch echt aan z’n eerste schooldag beginnen.

Gedurende de dag sneeuwde het hier flink en aan het eind van de dag was alles bedekt met een dun laagje sneeuw. Aan het eind van de dag trof ik Max al mens-erger-je-nietend met de juf aan bij de NSO. Alles was goed gegaan alleen was Max wat verdrietig over het feit dat het niet juf Carla was die hem ophaalde bij de Bras. Na ingrijpen van Fien (“juf Carla is al bij de dolfijnen”) ging Max toch mee en had hij toch een mooie middag.

Bij het avondeten vertelde Max een mooie truc om hem stil te krijgen, geleerd van juf Daniela: “je wijst met de wijsvinger van je rechterhand op je linkerhandpalm en grijpt dan met links alle praatjes uit de lucht”. Daarna zijn alle kindertjes 10 minuten stil. Nou dat gaan we ook proberen!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*