Mathieu/ July 17, 2011/ Denemarken 2011, Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Toen we gisteren terugkwamen van de fietstocht bleek de wind gedraaid was en lagen we in de harde wind aan lagerwal tegen te steiger aan te beuken. We sliepen erg slecht, want het water beukte met volle kracht tegen de boot. Fien kwam bij ons liggen en Thieu verhuisde naar de bank (uiteindelijk de beste keus want daar hoor je het klotsende water minder) Af en toe gingen we samen met de nieuwe (2000000 candles!!!) zaklamp aan de stootwillen sjorren om ze weer op een goede manier tussen de boot en de steiger te krijgen. Maar 13 ton met 30 knopen erop duw je niet zomaar van de kant.
Het lijkt er dus op dat we nog even verwaaid hier liggen, al is het maar omdat we zowel voor als achter ons maar een paar cm ruimte over hebben om hieruit te manoevreren, dat lukt dus pas als de andere boten ook gaan bewegen. De wind is inmiddels wat minder, maar de barometer vertoont nog steeds een gestaag dalende lijn.
En dan nog een andere uitdaging; geld. We zijn niet meer gewend aan ander geld dan onze eigen euro en het ontbreken van een pinautomaat op elke straathoek. 300 kronen pinnen klinkt als heel veel, is maar 42 euro. En dat is snel op! Hier op het eiland hebben we nog geen pin ontdekt dus raakt het geld ernstig op. Er is nog net genoeg voor liggeld voor vandaag, maar ik hoop dat we voor die tijd van deze lagerwal af zijn!
Zo nu moet ik de I-phone aan de kids overdragen om er spelletjes op te spelen.

20110717-095058.jpg

Share this Post

0 Comments

  1. Ook zonder centen kun je overleven. En anders meng je je in het stads/dorpsgewoel. Er zijn altijd tentjes waar ze graag euri tegen kronen willen wisselen. Oké je wordt getild, maar hebt er weer een koerswisselervaring bij. Eentje die je vast ontwend was wegens de Euro. Jullie zien er blakend van gezondheid uit, onderdanks de hobbelige nacht. Houden zo.
    René Marcel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*