Mathieu/ February 14, 2011/ Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding, Voorjaar 2011/ 0 comments

De eerste klussen kunnen worden afgestreept. Vorige week zaterdagochtend vroeg afgesproken met Arne op Den Haag CS. Vandaar door een winderig Zuid-Holland naar Numansdorp gereden. Eerste klusje was meteen duidelijk bij aankomst. De zorgvuldig opgespannen zeilen hadden de storm niet overleeft. Die eerst maar eens opruimen. Na een bakje koffie aan de slag. Doordat ik nog geen tijd had gehad om de eerste materialen bij SVB te bestellen werd het vooral een “sloopweekend”. Onder het motto “dode dingen zijn niet de baas” demonteerden we kranen, oude waterleidingen, de salontafel, vloerdelen en een grootschootoverloop.

Voorafgaand aan dit weekend kreeg ik van de jachtwerf te horen dat de acculader toch echt overleden was. Nieuw klusje voor de lijst dus. De inderhaast gekochte acculader bleek een iets te grote. Na een gesprek met de vader van Arne bleek dat een acculader van ca 50A meer dan genoeg was voor onze accu’s. ‘s-Middags dus meteen even langs Kok gereden om een kleiner maatje te halen en op maandagavond direct achter de computer gekropen om de materialen voor volgende week te bestellen.

Afgelopen zaterdag rond 10 uur weer afgesproken in Numansdorp. Na een eerste inventarisatie begonnen met de nieuwe waterleidingen. Ook de nieuwe bleken iets stijver dan gedacht maar Arne’s verfföhn was dat snel verholpen. Nadat we de buizen op hadden gerekt met een dopsleutel hadden we ze er zo op. Daarna heeft Arne de Y-afsluiter geplaatst en heb ik me gericht op het koolstoffilter en de slangen daaromheen. Rond het middaguur zat het er allemaal netjes in.

Volgende klus waren de toiletten. Op verzoek van Roos werden de afvoerslangen vervangen en en passant meteen ook de pomphuizen van de toiletten. Nieuw toiletbrilletje erop en voila: nieuw toilet! De rest van de middag heb ik me gestort op het plaatsen van de acculader waarna direct het opladen van de enigzins ontlaadde accu’s kon beginnen. Zondagochtend nog even teruggegaan voor het afmaken van wat restpuntjes – met een dremel van je vader heb je een te klein gaatje zo een beetje groter – maar toe was het ook – met grote dank aan Arne – helemaal af:

This slideshow requires JavaScript.

Komend weekend staan de verwarmingsbuizen op het programma.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*