Mathieu/ May 2, 2010/ Mathroos, Spanje 2010, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

Gisteravond laat waren we in het hotel. Na een prima vlucht vanaf Charleroi en een kort ritje hebben we nadat we onze spullen op de kamer stonden een hapje gegeten in een lokale cervezeria. Vanochtend vroeg op en naar de haven. De reparaties aan de motor waren allemaal goed uitgevoerd: de dieselpomp is vervangen door een nieuw exemplaar en ook de andere lekkages waren verholpen. We hebben de boot voor het eerst met z’n viertjes door de haven gevaren en ook de nieuwe temperatuursensor bleek goed te werken. Alles OK dus.

Na een testdrive van het bijbootje – de buitenboordmotor moest ook schoongemaakt worden – zijn we in de auto gestapt naar de IKEA in Murcia. Toevallig was deze vandaag – op een Spaanse nationale feestdag – toch open. Toch wel een krachtig concept dat je 1100 reist en dezelfde spullen, hetzelfde restaurant en hetzelfde ballenbad aantreft: erg makkelijk. Vooral als je Spaans nog in ontwikkeling is… Nadat we onze kar hadden volgeladen met de noodzakelijke keuken en slaapkamer benodigdheden zijn we terug gereden naar Cartagena. Nog even een tussenstop langs een supermarkt voor 2 pondspakken koffie: op advies van Olav deze op een schaal in de boot gezet. Als het goed is absorbeert de koffie de diesellucht die als gevolg van de lekkage in de boot hing. Hoop dat het werkt.

Goed dat was dag 1: we zitten aan een cerveza te genieten van onze lief kleurende kindertjes en van een paar lekkere tapas. Morgen is de grote dag!

Share this Post

0 Comments

  1. Hallo, bemanning van de “Mystic Blue”

    Allereerst van harte gefeliciteerd!!
    Spannend allemaal.
    Geniet met volle teugen van dit mooie begin!!

    vriendelijke groet Maarten en Thea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*