Mathieu/ July 12, 2011/ Denemarken 2011, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2011/ 0 comments

Vanochtend waaide het flink toen we weg gingen. Met de komt in de wind de box uitgeknald, volle kracht achteruit anders lukte het niet. Na twee bruggen (ik riep de eerste op toen we nog in de haven lagen en toen de beste man zie dat hij over tien minuten open ging, zijn we als een haas vertrokken) kwamen we in het minste mooie stuk van het Limfjord.  Een smalle geul om in te varen en aan weerszijden veel industrie. Wel voor de wind en op het fokje gingen we 7 knopen. Bij Hals de zee op en we waren op het ergst voorbereid: volledige pakken aan, zeilen gereefd, kom maar op met die wind… Bleek wel mee te vallen. Met name de golven maakten het behoorlijk slingerig. Na een tijdje de zeilen vol gezet en met ruime wind (en ruime deining) naar Geena gevaren. Het was best een lange dag; we hebben 10 uur gevaren.

De kids vermaken zich prima onderweg en zelfs Fien heeft geen last van zeeziekte door de deining.  Af en toe komt ze even boven in de kuip zitten, dan maken ze een lekker bedje voor zichzelf . Max heeft vandaag zelfs een groot deel van de middag heerlijk een dutje gedaan. We hebben de hele luister CD (4 stuks) van Mathilda (Roald Dahl) geluisterd, erg leuk.

We hebben onderweg gegeten en toen we in de haven waren zijn we nog even wat gaan wandelen.  Het is een moderne, grote en volle haven. Het is er wel gezellig en ook hier zie je mensen hun eten buiten maken (op een bbq of een Cobb) en aan picknick tafels eten, gezellig. Er zijn geen havenmeesters waar je met je hele hebben en houwen moet inchecken. Er hangt een automaat aan de muur waar je een kaartje koopt en betaalt. Beetje smokkelen met de lengte scheelt ook weer wat liggeld.Er komt een sticker uit die je aan je boot hangt.

Max en Fien hebben op de eerste dag in Thyberon allerlei brochures verzameld van attracties in Denemarken zoals dierentuinen, speeltuinen, Legoland, ed. Hier naast de haven staat kennelijk ook iets waar ze de folder van hebben. Max herkende het gebouw meteen en wist te vertellen dat daar iets leuks te doen was. Iets met zeedieren, dat had hij in de folder gezien (hij leest goed, maar nog geen Deens of Engels). En dan natuurlijk de vraag of ze daar morgen heen mogen.

Weer terug op de boot hebben de kids (!!) afgewassen. Ik vermoed dat dat een actie was om in een goed blaadje te komen, de kansen te verhogen dat ze morgen naar het Oceanium mogen. We zullen er nog eens over nadenken,maar na zulke lange dagen varen vinden we dat zij ook wel recht hebben op leuke dingen.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*