Mathieu/ July 14, 2011/ Denemarken 2011, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2011/ 0 comments

Woensdagochtend stonden we om 10.00 voor de deur van het Kattegatcenter. Het boekje hiervan hadden en Fien en Max al in Thyboron gescoord; een attractie geheel gevuld met alles wat onderwater leeft in het Kattegat. Een populaire attractie want voor 10en stonden er al veel mensen te wachten voor de deur. Eenmaal binnen zagen we allerlei prachtige Zeedieren die tot de verbeelding spreken: haaien, piranha’s, zeeslangen, roggen, krabben en nog veel meer. Vooral de bak waar je roggen kon aaien was erg leuk. Na het voederen van de zeehonden gingen we snel terug naar de boot. De wind was inmiddels wel wat aangetrokken en het regende gestaag maar in verband met de aangekondigde storm op donderdag wilde we toch echt naar Ebeltoft vandaag. De trip daarheen duurde iets langer dan verwacht. In het begin stond onverwacht de stroom(?) tegen en de zee was erg hobbelig met af en toe grote golven. We stuiterden echt enorm bij het naar buiten gaan. Na het ronden van de kaap bij Ebeltoft werd het rustiger maar toen we voor het laatste stukje de motor startte bleek dat we een (van de twee) v-snaren kwijt waren. Met gereefde zeilen het laatste stukje toch maar gezeild en de motor alleen voor het allerlaatste stukje naar de ligplaats gebruikt. ‘s avond was er een prachtige hemel te zien die het spreekwoord: “avondrood, water in de sloot” bevestigde.

‘S nachts kwam eerst de regen en ‘s ochtends ook de wind. Met windvlagen en regen recht onze buiskap in zaten we binnen opgesloten zonder frisse lucht. Alleen het dekluik voor kon open want daar ligt de bijboot overheen. Wel heerlijk verplicht uitgeslapen en een heleboel gelezen, de V-snaar vervangen (lukt ook steeds sneller), beetje schoongemaakt en zo. We weten weer even precies waar het ook alweer lukte. Thieu is in compleet zeilpak heerlijke vis gaan halen, lekkerbekjes voor de kids en bouilabaise voor ons!
Om een uur of vier hield het op met plenzen en zijn we in de miezer toch echt naar buiten gegaan. We hebben wat door Ebeltoft gewandeld, een schattig plaatsje. Toch nog gezien!

Share this Post

0 Comments

 1. Wel spannend zeg! harde wind, hoge golven, v-snaar weg? goed gedaan hoor! groeten, anton

  1. Anton,

   Een bimini (zo heet zo’n ding) staat zeker op de lijst al hebben we de afgelopen dagen meer behoefte aan een tent tegen de regen. Volgende week lijkt het beter te worden…

   Grt

   Mathieu

  2. Ja begin me al een echte werktuigbouwer te boeken met m’n sleutelset….

 2. Zo leuk, een grote deja-vu..die reis die jullie nu aan het maken zijn. Hebben jullie in Ebeltoft nog de stadswacht gezien ? Zo leuk ! Hij staat met z,n maat bij het kleine kerkje tegenover de ijssalon. Als het weer zo leuk kun je vanaf Ebeltoft mooi naar Arhus..erg leuke stad. Een bezoekje aan Gamle by is absoluut de moeite waard…met de bus ben je er zo…ook klein Tivoli is leuk voor jullie kids. Enfin..heel Denemarken is leuk…zelfs met minder weer: geniet lekker verder. Groeten vanaf de Mrs. Jones die met windje 8 in een hefsrachtig Port Zelande nog ff niet van haar plek komt …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*